El pianista Josep Colom ret homenatge al músic Miquel Capllonch en el 58è Festival de Pollença

És el primer dels actes organitzats en reconeixement del músic pollencí 

Aquest dimecres 14 d'agost, el pianista Josep Colom oferirà un recital de piano que s'inclou en la programació del 58è Festival de Pollença. És el primer dels actes organitzats com a homenatge al músic pollencí Miquel Capllonch, que continuaran amb una exposició al mateix Claustre de Sant Domingo, amb el concert de clausura del festival dia 31 d'agost, i amb dues jornades els dies 6 i 7 de setembre.

La primera part del concert que ofereix Josep Colom està dedicada a l'obra per a piano de Capllonch, la vida del qual transcorre durant el període de major explosió creativa de la història de la música europea.

La vida de Miquel Capllonch coincideix amb el final del regnat d'Isabel II, la revolució denominada 'la Gloriosa', la molt breu primera república, la restauració borbònica amb Alfons XII i XIII, la dictadura de Primo de Rivera i la proclamació de la Segona República. Un llarg període d'inestabilitat política però molt prolífic en l'àmbit musical. 

El músic pollencí cultivà la composició de música religiosa i, sobretot, el piano, amb què demostra el seu destacat refinament romàntic amb obres com 'Idil·li', 'Barcarola', 'Träumerei' ('Somieig') i 'Tema i variacions', la interpretació de les quals s'escoltaran en aquest concert.

Josep Colom oferirà a la segona part del concert una interessant comparativa, alternant set preludis del primer volum del 'Clavecí ben temprat'.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF