L’historiador de l’art i gestor cultural Jaume Reus Morro, nou gerent de l’Institut d’Indústries Culturals

Ha estat seleccionat entre tres finalistes d'un total de set aspirants al lloc de feina

L’historiador de l’art i gestor cultural Jaume Reus Morro serà el gerent del nou Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears, que recentment ha creat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Reus ha estat seleccionat entre tres finalistes d'un total de set aspirants al lloc de feina.

La comissió de selecció que ha elegit aquest divendres Jaume Reus Morro estava formada per cinc vocals en representació de la Direcció General de Cultura, de la Direcció General de Política Industrial de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, de la Direcció General de Funció Pública de la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques, de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, i de les associacions empresarials del sector cultural de les Illes Balears (Illescena).

La llarga trajectòria de Reus

Jaume Reus Morro, doctor 'cum laude' en Història de l'Art per la Universitat de les Illes Balears, amb la tesi "Evasió i exili interior a l'obra de Joan Miró: 1939-1945", va ser director d'Arts Santa Mònica, Barcelona, de 2015 a 2017, càrrec per al qual va ser escollit a través de concurs públic. Des de la direcció del centre reforçà el centre expositiu com una plataforma i un altaveu del talent creatiu dels artistes i de reflexió i debat entorn de la creació artística contemporània.

Així mateix, ha estat responsable de la gestió cultural de l’Espai Mallorca de Barcelona de 2013 a 2014 i comissari d’exposicions programades en diversos centres culturals. De 2004 a 2012 va dirigir el Departament d’Educació, Acció i Difusió Cultural de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca i en va ser el responsable de comunicació. Així mateix, va ser coordinador de comunicació a Es Baluard Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma l’any 2005.

En el camp de la docència universitària, Jaume Reus ha exercit com a professor universitari en el terreny de les arts plàstiques i visuals a les Balears i a Amèrica Llatina, on ha estat professor convidat en universitats de l’Equador i Mèxic.  A més, entre els anys 1996 i 2003, va exercir la docència a la Universitat de les Illes Balears com a professor de Ciències Històriques i Teoria de les Arts, i ha format part de diferents equips d’investigació.

El nou Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), del qual Reus ha estat elegit nou gerent, té com a objectius generals el desenvolupament de les indústries i les empreses culturals i creatives en el marc de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, d’acord amb els seus estatuts. Els àmbits inicials d’actuació de l’ens són l’audiovisual i la cultura digital, les arts escèniques, les arts visuals, el món editorial i la música, sense perjudici que en un futur s’hi puguin incorporar altres sectors com el patrimoni, l’artesania, el disseny i la publicitat o altres camps de la cultura.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF