Família, què podem fer?

Dissabte, 25 de gener

‘Moixonies per créixer’. El teatre Mar i Terra de Palma ofereix aquesta proposta pedagògica i artística de Manangelment Musical. L’objectiu és iniciar els més petits en el món de la música i l’art a través de l’experiència compartida amb els pares, mares i família. Arantxa Riera i Carol Domènech, acompanyades per Toni Pastor, duen endavant aquest projecte. Serà tant dissabte 25 ( 17 h i 18.30 h ) com diumenge 26 ( 11 h i 12.30 h ) i el preu de l’entrada és 10 euros per a adults i 8 euros per a infants.

Gran Cassanyes. Un gran mag i un teatre preciós. Què més es necessita per gaudir d’un bon espectacle de màgia? Les famílies veuran com les coses volen, esclaten, reboten, apareixen i desapareixen. El Gran Cassanyes oferirà l’espectacle a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor a les 18 hores. L’entrada és gratuïta i les invitacions es podran recollir a la taquilla a partir de les 16 h.

‘El follet groguet’. La Biblioteca de Santanyí acull aquesta proposta d’Estudi Zero. La visita del follet groguet combina les cançons i els contes sobre els colors i les emocions, amb activitats interactives. L’acte comença a les 11 h i l’entrada és lliure.

‘Troballes’. La Fundació Miró de Palma acull aquest taller familiar que té com a fil conductor la creació de les històries de vida dels objectes trobats per Joan Miró, que encara es poden descobrir a l’interior del taller Sert. Aquest projecte està dissenyat per l’equip educatiu de la Fundació Miró i va dirigit a famílies amb infants d’entre 3 i 13 anys. Es durà a terme de les 11.15 h a les 13 h i el preu és de 3,5 €.

‘Pintar la llum’. La llum és un fenomen físic que ha captivat els artistes al llarg de la història, com a element estètic i formal i com a recurs expressiu. Com es pot representar la llum en un llenç? En aquest taller del CaixaFòrum de Palma es descobrirà com fer-ho. L’activitat és gratuïta, es du a terme d’ 11 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i està recomanada per a infants d’entre 5 i 12 anys.

‘On és quan ja no hi és?’. Com tractam la mort com a societat, com a família, com a individus? On és quan ja no hi és? ofereix diferents camins per explicar la mort a un infant i conta com la vellesa dona pistes per dir adeu i com la infantesa hi aplica una òptica màgica. Aquest espectacle familiar es podrà veure al teatre Principal de Maó a partir de les 18 h. Es tracta d’una coproducció del teatre Principal de Palma, el teatre Principal de Maó, Sa Xerxa i l’IEB, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària o el Consell d’Eivissa. L’entrada costa 8 euros.

‘Dia de rebuda’. Can Balaguer de Palma ha organitzat visites dramatitzades per conèixer la història del casal. L’entrada costa 7 euros per a infants i 10 per a adults. La visita és a les 18.30 h.

‘Cats’. L’Auditori d’ Alcúdia ofereix la possibilitat de veure en pantalla gran l’adaptació cinematogràfica del popular musical d’Andrew Lloyd Weber. La producció teatral de Londres va estar 21 anys en cartell, 18 d’ells de manera ininterrompuda. Es pot veure dissabte i diumenge a les 18 h. L’entrada costa 5 euros.

Diumenge, 26 de gener

‘Na Jana i els tres ossos’. El Centre de Titelles de Lleida ofereix aquesta versió narrada amb titelles del conte popular La Rínxols d’Or al Teatre de Manacor, a les 12 h i les 17.30 h. És un muntatge adreçat als més menuts -a partir de 2 anys-, amb una escenografia treballada, la qual evoca una botigueta on es despatxen contes.

‘Magic Show’. Rafa Pérez i Xisca López protagonitzan aquest espectacle de màgia familiar que es pot veure a la Sala Delirious de Palma a les 18 h. El preu de l’entrada és de 12 euros per a adults i 5 euros per a infants.

Portes obertes. El Museu Arqueològic de Son Fornés, a Montuïri, ofereix una jornada de portes obertes de 10 a 14 h. Son Fornés és l’únic museu de les Balears dedicat de manera monogràfica a un dels jaciments talaiòtics més emblemàtics.

Dilluns, 27 de gener

‘Mel, l’abelleta robot i el secret de Tutankamon’. Contes i robòtica educativa s’uneixen de la mà de Little Data Stories. La protagonista és Mel, una abella menorquina simpàtica, oberta i molt curiosa, a qui agrada la natura, els colors, fer amics i borinar... i no li agraden gens el fum ni l’aigua! La Biblioteca Pública de Maó acull aquesta activitat que comença a les 18 h.

Dimarts, 28 de gener

‘Qui contarà la millor història?’. Els menuts es convertiran per un dia en escriptors. Cadascun s’inventarà un relat. Quin serà el millor? La Biblioteca de Son Gotleu de Palma acull aquesta activitat, que començarà a les 17.30 h.

‘Els nens que no volen la guerra’. La Biblioteca de Son Ferriol de Palma proposa aquesta activitat, que té accés lliure i comença a les 17.30 h, aprofitant la celebració del Dia de la no violència i la pau. Es tracta d’un conte dirigit a nins d’entre 3 i 9 anys que mostra com pot arribar a ser d’absurda la guerra.

‘Un niu d’experiments: La ciència a través del joc’. El Centre Flassaders de Palma organitza aquest taller, en què els infants aprendran a fer preguntes i a contestar-les a través de l’evidència científica. Experimentaran amb els ecosistemes, l’univers, els colors i la densitat. L’activitat comença a les 17.30 h i té un preu de 18 euros.

Dimecres, 29 de gener

‘Unas gafas mágicas’. La companyia Centiments Teatre mostrarà a la Biblioteca de Can Sales de Palma unes ulleres màgiques, que fan veure que no tot és del color que sembla, amb la música i el teatre com a eines. L’activitat és gratuïta i començarà a les 18 h.

Divendres, 31 de gener

‘3, 2, 1... Famfilms!’. El centre Flassaders de Palma es converteix en un cinema per a tota la família. S’hi projectaran curtmetratges que poden servir com a instrument educatiu per expressar sentiments, emocions i vivències. L’activitat es fa a les 17 h i el preu és de 7,5 euros per família.

Gran Circ Acrobàtic de la Xina. El Trui Teatre de Palma és l’escenari de l’espectacle del Gran Circ Acrobàtic de la Xina. L’espectacle és a les 21 h i les entrades van dels 22 als 65 euros.

Contacontes. L’Ajuntament d’ Inca organitza cada mes aquesta activitat, que comença a les 18 h a la Biblioteca Municipal. Bàrbara Dalià presentarà en aquesta ocasió els contes d’hivern.

‘Feim de paleontòlegs’. El CaixaFòrum de Palma organitza aquest taller, en què la família descobrirà com s’assembla el treball del paleontòleg al del detectiu. Els participants identificaran i classificaran diferents fòssils que els ajudaran a interpretar el passat. L’activitat comença a les 18 h i el preu de la inscripció és de 4 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF