Cultura 10/01/2020

Família, què podem fer?

5 min
Família, què podem fer?

Dissabte, 11 de gener

‘Senyoreta Júlia’. Adaptació d’un dels clàssics més representats d’August Strindberg recomanada per a majors de 14 anys. L’espectacle teatral, a càrrec de Somni Produccions, es pot veure a l’Auditori Municipal de Santa Margalida a partir de les 20.30 h i està patrocinat pel Circuit d’Arts Escèniques de Mallorc. El preu de l’entrada és de 5 euros.

Taller de màscares i disfresses de dimoni. L’Associació de Veïns de les Veles de Palma ofereix a infants d’entre 6 i 13 anys un taller gratuït en el qual podran fer i decorar amb diferents materials màscares i disfresses de dimoni. El taller s’impartirà amb els Dimonis des Cau des Bosc Negre a les 10 h al carrer Pérez Galdós, 14. L’activitat és gratuïta.

Foguerons. L’Associació de Veïns de Son Rapinya de Palma proporciona llenya, fogueró i torradores per compartir. Així mateix, hi haurà música ambient i l’actuació d’Endimoniats de Son Rapinya. Es preveu que a les 20 h es puguin encendre les torradores i a les 20.45 hores hi haurà l’actuació d’Endimoniats. Tot això serà gratuït, però s’ha de tenir en compte que no es proporcionaran taules ni cadires, ni es posarà a la venda menjar ni begudes.

‘Follow your dream’. El Free Soul Dance Center presenta a les 19.30 h a l’auditori Sa Màniga de Cala Millor Follow your dream. Es tracta d’un espectacle de ball en què participen grups de hip-hop, break dance, zumba, urban youth, dansa contemporània i altres modalitats. El preu de l’entrada són dos euros.

Gran correfoc. Els Myotragus Dimonis de Ferreries recorreran els carrers més cèntrics del municipi. En aquesta ocasió, els Dimonis de Ferreries estaran acompanyats per una colla dels Dimonis Trabucats de Palma. L’inici de l’espectacle serà a partir de les 20.30 hores. Gratuït.

Curs d’iniciació al piragüisme. Aquesta activitat, que està pensada per a infants d’entre 6 a 13 anys, tindrà lloc al Club Nàutic Villacarlos del Castell de 10 h a 13 hores. Per a més informació es pot telefonar al número 679 807 186.

Viatja en el temps fins a l’Eivissa medieval. Visites teatralitzades al centre històric de la ciutat d’ Eivissa. El recinte emmurallat de Dalt Vila, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, és, juntament amb les esglésies blanques, un dels màxims exponents arquitectònics de l’illa. Els seus actors mostren d’una manera molt fresca i espontània com es vivia en l’època en què es va construir aquesta fortificació. Un viatge en el temps per comprendre millor la societat eivissenca. La visita teatralitzada té lloc cada dissabte a partir dels 21 h i el punt de sortida és el Portal de les Taules. Preu de l’entrada 10 euros.

Els pioners del cinema. En aquest programa de deu pel·lícules que es poden veure a les 18 hores al CaixaFòrum de Palma, els infants i els adults poden descobrir la increïble creativitat dels primers anys del cinema. Es tracta de curtmetratges que han estat rodats entre els anys 1897 i el 1913. Aquests films estan fets amb tècniques diferents, des del rodatge en blanc i negre o la pel·lícula acolorida fins a l’stop-motion i l’animació dels primers dibuixos. A més a més, la diversió hi està gairebé garantida, ja que totes aquestes cintes tenen una cosa en comú: fer riure el públic. El preu de l’entrada són 5 euros, amb un 50 % de descompte per a clients de CaixaBank. La durada del curmetratge són 62 minuts i l’edat recomanada és a partir de sis anys.

Diumenge, 12 de gener

‘Vaiana, el musical’. A la Sala Dante de Palma a partir de les 12.00 h es pot veure aquest musical amb les seves conegudes cançons en directe, amb una acurada posada en escena i amb coreografies molt elaborades. L’espectacle explica la història que protagonitzen Vaiana i Maui per retornar el cor de Te Fiti. El preu de l’entrada d’adults és de 12 euros, l’entrada infantil és de 10 euros.

Dimarts, 14 de gener

Curs de massatge infantil. Aquesta activitat tindrà lloc a l’Escola Infantil Ses Oronelles de Ferreries des de les 16 h fins a les 17 hores i va dirigida a nins de 0 a 9 mesos. Se’n farà una sessió setmanal. És necessari inscriure-s’hi prèviament.

Dimecres, 15 de gener

Lectura compartida. A la Fundació Sant Joan de Déu, ubicada al camí Vell de Bunyola, a Palma, s’impartirà aquest taller destinat a famílies senceres, pares, mares, fills i filles, padrins i padrines, cosins i cosines. L’activitat és a les 18.30 h i està recomanada per a infants majors de 3 anys. Per fer el taller la fundació demana que les persones que hi participin duguin un llibre que hagin rebut com a regal dels Reis Mags. Per inscriure-s’hi, cal enviar un correu a fundacio@fundaciosjd.org. Gratuït.

Dijous, 16 de gener

Fira de Sant Antoni. Els envelats s’ubicaran a la contramurada de Ciutadella, a la zona entre el carrer Pere Martorell i el Molí del Comte. Es tracta de la setzena edició de la Fira de Sant Antoni amb la venda de productes alimentaris i d’artesania. No hi faltarà la mostra d’oficis tradicionals i manuals. La fira estarà oberta de les 16 h a les 22 hores, el dijous 16 i el divendres 17. L’assistència és gratuïta.

Trobada de família i lectura. La biblioteca de Sant Lluís acull aquesta trobada a les 17 hores. Raquel de Manuel parlarà sobre els cicles de la vida en la literatura infantil. Gratuït.

‘Mel, l’abelleta robot, i el secret de Tutankamon’. Història interactiva amb elements robòtics i tradicionals de fusta, en què els infants esdevenen els protagonistes de l’aventura. El contacontes és a càrrec de Carles Canitrot, de Little Data Stories, i es representarà a la Biblioteca d’ Alaior a les 18.30 h. Gratuït.

Divendres, 17 de gener

‘Per què no hi ha pingüins al dessert?’. Taller en el qual els infants podran descobrir que el fet que en un medi determinat es puguin trobar uns éssers vius i no uns altres no és qüestió d’atzar, sinó que és el producte d’una relació profunda entre les condicions físiques d’aquest medi i els éssers vius que l’habiten. Experiències, jocs i maquetes els ajudaran a entendre el perquè de colors, formes, mides, comportaments de diferents éssers vius, i a copsar per què l’adaptació a l’entorn és clau per a la supervivència. L’activitat pretén que els infants, a través del coneixement de les relacions d’éssers vius i medi, i de les conseqüències que se’n poden derivar si l’alteram o el destruïm, prenguin consciència de l’equilibri en la natura i de la importància de protegir i conservar el nostre entorn. Activitat recomanada per a nins de 6 anys. El taller s’impartirà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma. El preu de l’entrada són 4 euros, amb un 50 % de descompte per a clients de CaixaBank.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

stats