DANSA

'Gold Dust Rush', una coproducció de la mallorquina Eulàlia Bergadà i el teatre Principal de Palma, s'estrena al Grec

L'obra, que va obtenir el Premi de Dansa 2015 de l'Institut del Teatre de Barcelona, juga amb els simbolismes del doble sentit de la idea de deliri

El festival Grec de Barcelona acollirà aquest dimecres l'estrena de l'espectacle de dansa 'Gold Dust Rush', una coproducció de la ballarina i coreògrafa mallorquina Eulàlia Bergadà i el teatre Principal de Palma.

La proposta, en la qual participen tres ballarines illenques –la mallorquina Marina Fullana, l'eivissenca Raquel Klein, a més de Bergadà, del ballarí Joaquín Collado i de la violinista Aloma Ruiz–, ha estat seleccionada pel teatre Principal "per la seva gran qualitat artística i per la voluntat de donar suport al desenvolupament artístic i empresarial de joves creadors illencs".

L'obra, que va obtenir el Premi de Dansa 2015 de l'Institut del Teatre de Barcelona, juga amb els simbolismes del doble sentit de la idea de deliri. 'Gold Dust Rush' es podria traduir per la 'Febre de la pols d'or', una expressió procedent dels antics cercadors d'or que fa referència a l'estreta línia que separa la feina de l'obsessió i la facilitat que tenien per superar-la.

Així, es planteja el deliri com un concepte catàrtic, alliberador i destructiu a la vegada. És per això que a l'obra el color daurat tenyeix tota la trama. Un color vinculat a la bellesa però també al materialisme i a l'arrogància. A partir d'aquest deliri, el muntatge coreogràfic emprèn un viatge que comença a les tenebres interiors i acaba a la llum, entesa com a signe d'elevació, ressorgiment, purificació, llibertat i felicitat.

L’obra s’estrenarà demà, dimecres 27 de juliol, a l’espai Graner Centre de Creació dins del festival Grec de Barcelona. El dijous 28 i el divendres 29 de juliol es reprendran les funcions, sempre a les 20 hores.

La coproducció arribarà a la sala Gran del teatre Principal de Palma els dies 8 i 9 d’octubre de 2016.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF