MÚSICA

Estius Simfònics a Bellver, la torre de Canyamel i la Cartoixa de Valldemosa

L'Orquestra de les Illes Balears presenta una programació amb artistes internacionals de prestigi 

L'Orquestra Simfònica ha presentat la programació dels concerts inclosos dins el cicle Estius Simfònics. Oferirà un total de vuit actuacions durant els mesos de juliol i agost, que tindran com a escenari el castell de Bellver, la torre de Canyamel i la Cartoixa de Valldemossa.

Per a això, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha organitzat dos grans cicles: per una banda, el Festival de Bellver i, per l'altra, el Chamber Summer Premium. L'objectiu principal d'aquestes iniciatives és "presentar una programació d'alta qualitat amb artistes internacionals de prestigi mundial per realçar la programació cultural de les Illes Balears", han assenyalat des de la Simfònica.

Des del 6 de juliol fins a l' 11 d'agost l'Orquestra farà vuit concerts, cinc dels quals al castell de Bellver (Festival de Bellver) i tres concerts de cambra (Chamber Summer Premium), que enguany acullen la franquícia Julian Rachlin and Friends i tindran lloc en indrets emblemàtics com la torre de Canyamel, el castell de Bellver i el claustre de la Cartoixa de Valldemossa.

Els dos formats confluiran en el concert de dia 5 d'agost al castell de Bellver, en el qual l'Orquestra Simfònica i Julian Rachlin (violí i director) interpretaran el 'Concert per a violí núm. 5' de W.A. Mozart, entre altres obres.

"S'ha de ressaltar que, aquest estiu, l 'únic lloc en tot el món en què es trobaran junts artistes de la talla internacional de Janine Jansen, Gerhard Oppitz, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Itamar Golan serà Mallorca, dins la programació dels Estius Simfònics", recalquen des de la Simfònica.

A més, l'Orquestra Simfònica farà un concert d'agraïment i de fidelització als seus abonats que serà de franc (el preu per a la resta de públic és de 15 euros). L'actuació serà el 21 de juliol de 2017 a les 21.30 hores al castell de Bellver. Per a aquesta vetlada, la Simfònica estarà acompanyada per la cantant Trinidad Montero.

En definitiva, l'Orquestra Simfònica presenta una temporada d'estiu amb obres de Beethoven, Mozart, Txaikovski o Xostakóvitx, entre d'altres, i amb un cartell de solistes com Boris Andrianov (violoncel), Gerhard Opptiz (piano), Itamar Golan (piano), Janine Jansen (violí), Joji Hattori (violí), Julian Rachlin (director/violí), Mischa Maisky (violoncel) i Sarah Mc Elravy (violí). Es poden adquirir abonaments per al Festival de Bellver (cinc concerts) per 100 euros (zona B) o 115 euros (zona A). El preu de les entrades oscil·la entre els 10 i els 35 euros.

Finalment, les entrades dels tres concerts de cambra Chamber Summer Premium estaran disponibles per 25 i per 30 euros amb descomptes especials per als abonats de l'OSIB. El vestuari de l’Orquestra és cedit enguany per El Corte Inglés.

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF