Dotze històries mallorquines arriben a la final del concurs literari 'Ficcions'

L’entrega de premis tindrà lloc el dijous 9 de maig, a les 17.00h a la Sala d’actes del Port de Pollença

L’onzena edició del concurs literari Ficcions ha presentat la relació de finalistes. De les més de 1.500 històries publicades que es van presentar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 164 grups finalistes: 90 a Catalunya (146 alumnes), 37 grups a les Illes Balears (54 estudiants) i 37 al País Valencià (77 alumnes).

El concurs literari juvenil Ficcions, l’aventura de crear històries va tancar l’onzena edició el passat 24 de març amb una participació rècord de 3.801 participants d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.723), País Valencià (584 alumnes) i Illes Balears (494 alumnes), provinents de 306 centres educatius diferents. Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que s’ha incrementat en més d’un 6% la xifra de participació respecte la desena edició. Per aquest motiu, volem agrair tant la participació dels alumnes com la motivació del professorat.

Pel que fa als finalistes de les Illes Balears, es realitzaran tres actes d’entrega de premis, un a cada una de les illes participants: a Menorca, el proper dilluns 6 de maig a les 17.45 h a la sala de plens del Consell Insular de Menorca; a Eivissa, el dimecres 8 de maig a les 17 h a la sala de plens del Consell d’Eivissa; i a Mallorca, el dijous 9 de maig a les 17 h a la sala d’actes del Port de Pollença. En aquest últim acte també es farà entrega dels premis Illes Balears i, per tant, es comptarà amb la presència dels grups guanyadors de Menorca i d’Eivissa.

Es preveu que els actes de lliurament de premis comptin amb la presència de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur o de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà. A més, a Menorca ens acompanyarà el conseller insular de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria Ballester; a Eivissa, el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut del Consell, David Ribas i Ribas; i a l’acte de Mallorca, el batle de Pollença, Miquel Àngel March Cerdà.

AMIC, organització: compromís amb l’educació

El concurs Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a l’onzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.
L’AMIC representa a més de 350 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Des de 2016, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, dona suport a aquest projecte i es fa càrrec dels obsequis que reben els finalistes de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF