El Consell de Mallorca destina gairebé 270.000 euros a projectes de recuperació d’espais arqueològics

S'han atorgat subvencions a 24 projectes d'ajuntaments, particulars i centres d'investigació

La Conselleria insular de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament ha adjudicat 269.175 euros en subvencions per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics a l’illa de Mallorca per a l’any 2020. Busquets ha fet aquest anunci durant una visita conjunta amb la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, al jaciment de Talaies de Can Jordi, Santanyí. Posteriorment, han visitat es Pagos, a Porreres.

Busquets ha explicat que l’objectiu d’aquesta convocatòria és "afavorir la conservació i divulgació del patrimoni arqueològic illenc”. Així, ha continuat, aquesta subvenció afectarà 24 jaciments d’arreu de Mallorca, on es podran fer intervencions de millora amb les ajudes concedides a particulars, ajuntaments i universitats i centres d’investigació.

Per la seva banda, Coll ha explicat que “amb aquests doblers es podrà fer conservació, restauració, senyals als jaciments per adequar-los i que siguin visitables”. Les ajudes es divideixen en tres línies: una per a particulars, dotada amb 34.693 euros; una per a ajuntaments, que té 220.079 euros de pressupost, i una tercera per a centres d’investigació, a la qual es destinen 14.402 euros.

Dels 24 projectes que s’han presentat a la convocatòria de subvencions i que compleixen els requisits necessaris previstos en les bases, 19 corresponen a ajuntaments (dos més que l’any passat), tres a particulars (un més que l’any passat) i dos a centres d’investigació (un més que l’any passat).

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF