El Consell de Mallorca i la UIB impulsen una càtedra de turisme, cinema i mèdia

Estan valorant, també, iniciar un projecte de col·laboració perquè els estudiants puguin fer pràctiques a la Fundació Mallorca Turisme

El Consell de Mallorca i la Universitat de les Illes Balears (UIB) han impulsat una càtedra de turisme, cinema i mèdia, amb què es pretén fomentar activitats formatives, culturals i de recerca entre la indústria del cinema i la indústria del turisme a Mallorca, així com crear coneixement sobre aquestes interrelacions. 

Aquest ha estat un dels acords que han resultat de la reunió entre el rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra. Els han acompanyat la directora insular de Turisme, Lucía Escribano; el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell, Joan Gaspar; la vicerectora d'Estudiants, la doctora Rosa Isabel Rodríguez; el degà de la Facultat de Dret de la UIB, el doctor Francisco López Simó, i el vicedegà, el doctor Ricardo Jesús Navarro. 

En aquesta trobada també s'ha valorat la possibilitat d’iniciar un projecte de col·laboració perquè alguns estudiants puguin fer pràctiques curriculars i extracurriculars a la Fundació Mallorca Turisme. A més, s'han tractat les vies de col·laboració que facin possible que la Universitat doni suport jurídic en l'àmbit de la promoció del turisme i l'esport, a través de la Facultat de Dret. 

Per altra banda, el Consell de Mallorca destinarà 12.000 euros al projecte de la UIB 'Realitat museística i diàleg euroregional', gràcies al qual es farà un estudi de museus d’història, art contemporani, etnologia i arqueologia a les Illes Balears, Catalunya i Occitània. Aquesta acció vol promoure el turisme museístic de Mallorca i impulsar l’illa com a destinació cultural.  

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF