Berta Sureda, nova coordinadora del Pla de Cultura de les Illes Balears

Llicenciada en Història de l'Art, s'incorporarà a l'equip de la Conselleria el proper 2 d'octubre

Berta Sureda ha estat nomenada nova coordinadora del Pla de Cultura de les Illes Balears (2017-2027). Amb aquesta incorporació, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, recupera una professional que ja havia col·laborat externament, sense remuneració, en la revisió del document zero del Pla de Cultura de les Illes.

Sureda és llicenciada en Història de l’Art des de l’any 1983 a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Ha estat directora del Departament de Serveis Culturals del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on, primer, va ser la responsable de la Unitat d’Exposicions. Ha estat, per encàrrec, la creadora i directora de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, des d’on ha dissenyat polítiques estratègiques per al sector base com beques, plans integrals, xarxa de centres de creació o l’elaboració de l’Estatut de l’Artista. També ha treballat al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía com a directora d’activitats públiques.

I, més recentment, ha estat comissionada de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. De família mallorquina, amb aquest encàrrec Berta Sureda torna a les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF