Llibres
Cultura 04/06/2023

La 41a Fira del Llibre de Palma tanca amb "èxit de públic i de vendes"

Més de 15.000 persones han desfilat pel passeig del Born durant aquests deu dies

ARA Balears
2 min
La fira ha aplegat enguany la xifra rècord de 22 llibreries

PalmaLa Fira del Llibre de Palma ha tancat aquest diumenge la 41a edició amb un "èxit de públic i de vendes". El Gremi de Llibreters de Mallorca ha destacat que es "consolida la mostra com una de les manifestacions culturals de més impacte en el calendari anual d'activitats de la capital balear". Els llibreters han assenyalat que més de 15.000 persones han desfilat pel passeig del Born durant els deu dies que ha durat la fira, que enguany ha aplegat la xifra rècord de 22 llibreries.

Pel que fa a les vendes, els autors més sol·licitats en català han estat Irene Solà, amb Et vaig donar els ulls i vas mirar les tenebres (Anagrama); Climent Picornell, amb La fi d'un món (El Gall Editor); Míriam Tirado, amb Tinc un volcà i no vull respirar (El Cep i la Nansa), i Caterina Valriu Llinàs, amb Maria Enganxa (Disset). Pel que fa a les obres en castellà, els autors amb més vendes han estat Nazareth Castellanos, amb Neurociencia del cuerpo (Kairos); Eva Garcia Sáenz de Urturi, amb El ángel de la ciudad (Planeta); Alice Kellen, amb Donde todo brilla (Planeta) i la resta de la seva obra, i Míriam Tirado, amb Me llamo Goa (B de Blok).

Amb tot, el Gremi de Llibreters ha apuntat que un dels aspectes destacables d'aquesta edició ha estat l'increment de visitants joves, sobretot adolescents, que han acudit a la fira per la presència d'autors i autores influents en l'àmbit de la literatura juvenil, com la valenciana Alice Kellen.

Al llarg dels deu dies que ha durat la fira, més d'una trentena d'autors han presentat i signat els seus llibres, ja sigui a l'espai conjunt habilitat pel Gremi de Llibreters o als estands de les diferents llibreries. Noms com Sebastià Portell, Megan Maxwell, Catalina Alou, Carla Nyman, Gabriel Bibiloni, Nina, Josep Lluís Badal, Andreu Gomila i Cristina Campos són alguns dels que han desfilat per aquesta 41a edició per presentar les seves darreres novetats editorials. Els homenatges a dos autors de referència de les lletres mallorquines, Maria Antònia Oliver i Antoni Serra, també han estat dos dels actes destacats d'enguany.

El president del Gremi de Llibreters de Mallorca, Àlex Volney, ha destacat l'èxit de la fira com un exemple de la inquietud cultural de la societat mallorquina. "Enguany hem apostat per una fira que reivindicava el llibre de paper com una eina de reflexió, i crec que la resposta del públic ha demostrat que aquesta és una realitat que compartim llibreters i lectors", ha subratllat.

stats