Cultura 20/04/2022

30 llibreries agremiades lluiran paradeta aquest Sant Jordi

S'han programat gairebé 200 signatures de llibres durant tot el dia

2 min
Representants polítics i llibreters, a la presetanció del Sant Jordi d'aquest 2022.

PalmaDesprés del Sant Jordi de l'any passat, un detonant de la tornada de la il·lusió als carrers enmig de la pandèmia, els llibres tornaran a sortir a prendre la fresca a Palma aquest dissabte, 23 d’abril. Hi participen fins a 30 llibreries associades al Gremi de Llibreters de Mallorca, i les paradetes es repartiran al llarg de 10 carrers i places de Ciutat. A més, enguany s'han programat quasi 200 signatures de llibres per part dels seus autors. Això, segons els president del Gremi, Àlex Volney, és una demostració que "la diada de Sant Jordi a Palma és una cita que cada any creix més i té més força".

Com ja és habitual, des de dijous 21 fins diumenge 24 d’abril, les llibreries participants i les agremiades oferiran un 10 per cent de descompte en les compres de llibres, una manera d'animar els lectors a la lectura.

Signatures de Sant Jordi 2022

Volney també ha remarcat que aquest dia "és el dia de les llibreries i els escriptors", ja que és un dels dies més importants de l'any per al sector pel que fa a les vendes. Sobre això, el president del gremi ha mencionat la "competència deslleial per part d'alguna institució", referint-se, com ha explicat després, a la campanya de la Regidoria d'Igualtat i Joventut de Cort que dirigeix Sonia Vivas: "És una campanya que pretén regalar llibres per Sant Jordi. No és que no ho puguin fer, però hi ha molts altres dies de l'any per fer-ho i no cal que sigui aquest dia, que és el nostre. Que ens deixin treballar", ha reclamat Volney.

La festa es farà de les 9 del matí a les 9 del vespre. Les paradetes estaran situades entre passeig del Born, la Rambla, Cort, la plaça del Marquès del Palmer, la plaça Major, la plaça de la Mare de Déu de la Salut, el carrer de Sant Miquel, la plaça de Porta Pintada, la plaça d’Espanya i el carrer de Blanquerna.

Aquesta edició de Sant Jordi a Palma compta amb la col·laboració del Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Palma i el suport del Govern de les Illes Balears.

Troba la teva llibreria!

Passeig del Born: La librera del Savoy

La Rambla: El Corte Inglés; La Salina

Plaça de Cort: Literanta

Plaça del Marquès del Palmer: Rata Corner; La Casa del Libro; FNAC

Plaça Major: Abacus; Llibreria Drac Màgic; Gotham Còmics; Llibreria Baobab; Llibreria Lluna; Quars Llibres; Llibreria Quart Creixent; Univers del còmic

Carrer de la Mare de Déu de la Salut: La Biblioteca de Babel

Carrer de Sant Miquel: Llibres Colom; Llibreria Finis Africae; Llibreria Embat; Llibreria Agapea

Plaça de la Porta Pintada: Curolletes; Come in Palma; Espai Caramulls; Lila i els contes

Plaça d'Espanya / Porta Pintada: Llibreria Campus; Es Raconet

Plaça d'Espanya: Ínsula Literaria; Llibres Ramon Llull; Metropolis

Carrer de Blanquerna: Little Rata 

stats