Agenda cultural
Cultura 01/04/2022

Del Món Llibre al Miró íntim, plans culturals per al cap de setmana

Recollim les diferents propostes culturals dels pròxims dies

ARA
4 min
Una sala de l'exposició 'Miró, el llegat més íntim'
1.

La Fundació Miró ens convida a viatjar al món interior del seu pintor

La Fundació Miró presenta Miró. El llegat més íntim, que té com a eix el món personal del pintor. La mostra, comissariada per Marko Daniel juntament amb Elena Escolar i Dolors Rodríguez, presenta uns cent vuitanta objectes, entre els quals una vuitantena d'obres de Joan Miró que recorren pràcticament tota la seva vida artística. A més, s'hi poden veure dibuixos preparatoris, documentació inèdita i fotografies familiars.

A la Fundació Miró fins al 22 de setembre

Joan Miró. 'Femme entourée d'oiseaux regardant le lever d'une étoile', 1942. Dibuix. © Successió Miró, 2022
2.

¿Les persones tenen data de caducitat?

Mònica Bofill reflexiona sobre la caducitat de les persones en el sistema a Obsolescència programada. L'obra explica la història d'una dona que ronda la cinquantena i un dia visita una tenda d'electrodomèstics. A simple vista no té cap profunditat, però a través d'aquest fet la directora estableix un paral·lelisme entre l'obsolescència programada de les màquines i les que sovint senten les dones arribada una certa edat. Quin és el meu lloc en el món? Per què em sento invisible?, es pregunten.

Fins al 10 d'abril a la Sala Beckett

Victòria Pagès a 'Obsolescència programada'
3.

Badalona té ritme

En plena primavera arriba la nova edició del Festival Blues & Ritmes de Badalona. De l'1 al 23 d'abril el Teatre Zorrilla i el Teatre Margarida Xirgu acolliran quatre concerts d'essència rockera. El guitarrista i poeta novaiorquès Jesse Malin serà l'encarregat d'inaugurar el festival aquest divendres. Dissabte serà el torn del duo d'afropop Amadou & Mariam i de les llegendes del gòspel Blind Boys of Alabama. Per tancar el festival, el dissabte 23 Richard Thompson, en acústic, farà el seu únic concert a Catalunya.

De l'1 al 23 d'abril al Teatre Zorrilla i el Teatre Margarida Xirgu (Badalona)

4.

S'inaugura el Punx Fest

El divendres 1 d'abril la Nau#2 de Ca n'Oliveres a Martorell acollirà la primera edició del festival de música electrònica Punx Fest. Abel Ramos, Albert Neve, B Jones, Castion, DGrace o JP Candela són alguns dels DJ que faran disfrutar els amants del house i el techno. El festival es presenta com la plataforma perfecta perquè joves emergents amants de l'escena tinguin l'oportunitat de fer del seu somni una professió.

Divendres 1 d'abril a la Nau #2 de Ca n'Oliveres

5.

Festival Món Llibre, ideal per als més petits

La 17a edició del festival literari per a nenes i nens Món Llibre tindrà lloc durant el cap de setmana del 2 i el 3 d’abril en diversos espais del CCCB. La Biblioteca de Poblenou i la Biblioteca de Nou Barris també acolliran activitats organitzades per les editorials. Joaquim Carbó, fundador de Cavall Fort, Liliana Fortuny i Jaume Copons, autors de la sèrie L’Agus i els monstres i Luisa Vera, il·lustradora i autora del cartell del festival, són alguns dels noms destacats del programa.

2 i 3 d'abril al CCCB i les biblioteques Poblenou-Manuel Arranz i Nou Barris

6.

Judit Neddermann al Palau

Judit Neddermann actua aquest dissabte al Palau de la Música Catalana en el marc del Guitar BCN i dins del cicle Palau Fronteres. La cantautora de Vilassar s'envoltarà de convidats com Joan Manuel Serrat, Andrés Suarez, Pedro Guerra, Maro (acompanyades per les cantants: Magalí Sare, Eva Fernández i Magalí Datzira) o la seva germana Meritxell Neddermann al piano per donar forma a un repertori en què repassarà alguns dels seus millors temes.

Dissabte 2 d'abril al Palau de la Música Catalana

Judit Neddermann
7.

Mostra d'Igualada

En la 33a edició, la Mostra d'Igualada aposta per una programació que inclou un ampli ventall de disciplines (teatre, dansa, circ, clown, música...) i està adreçada a tots els públics, amb especial atenció als joves. La fira vol deixar de banda la classificació dels muntatges per grups d'edat, per això no proposa itineraris, només les edats recomanades. Es podran veure 47 espectacles en un total de 103 funcions. Enguany la mostra vol destacar la mirada crítica cap al món i ho fa amb espectacles com Univers d'Engruna Teatre o Imperfect de la Companyia de Comediants La Baldufa.

Fins al 3 d'abril en diversos espais culturals d'Igualada

8.

'Balls literaris', al TNC

Balls literaris és una proposta artística que vol posar en contacte autors catalans amb altres d'internacionals. Durant 48 hores tancats al TNC escriuran una obra a quatre mans amb l'única condició que cada escena acabi amb el títol d'alguna cançó coneguda mundialment. Un cop s'hagi exhaurit el temps, els mateixos autors llegiran la peça davant del públic i els convidaran a ballar al final de cada escena. Una reivindicació de l'espontaneïtat de la dansa que uneix les creativitats dels creadors i del públic.

Diumenge 3 a les 12.30 h al TNC

9.

Que s'amaga darrere la closca?

Roberto Olivan presenta GOLD, una obra en què intèrprets i directors s'embarquen en una reflexió sobre el que és profund i el que és superficial, sobre l'autenticitat i la genuïnitat que es tendeix a camuflar o evita mostrar-se en públic. L'espectacle explora d'una manera sincera aspectes personals que manifesten la bellesa desapercebuda que cada persona posseeix.

1, 2 i 3 d’abril al Mercat de les Flors (Sala MAC)

10.

La màgia torna a Tarragona

El 16è Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona inaugura una nova edició amb l'espectacle Màgia 5 estrelles, centrat en l'il·lusionisme. Tindrà lloc al Teatre Tarragona i hi actuaran conjuntament el Màgic Andreu, Pep Bou, Adrian Soler, Marín Magic Cia i el Mag Gerard.

Del 3 al 29 d'abril en diversos espais culturals de Tarragona

stats