Política Cort 27/07/2023

Vox fa una picada d’ullet al PP al ple de Cort i l'esquerra veu un acord imminent

El partit d'extrema dreta ha donat suport a una de les propostes de l'equip de govern votada a la sessió d'aquest dijous, mentre que a la comissió prèvia al ple s'havien abstingut

2 min
Els regidors de Vox a l'Ajuntament de Palma aquest matí al ple municipal.

PalmaVox acosta posicions amb el Partit Popular a l'Ajuntament de Palma. El partit d'extrema dreta ha votat a favor d'una de les propostes que l'equip de govern ha duit aquest dijous al ple de Cort, i ha canviat així el sentit de vot que va manifestar a la comissió prèvia a la sessió d'aquest dijous, quan es va abstenir. El bloc de l'esquerra, format pel PSOE, MÉS per Palma i Unides Podem, aviat ha interpretat aquesta picada d'ullet com un "acord entre el PP i Vox" imminent.

"Comença a ser evident que la relació és ferma", ha assenyalat la portaveu de MÉS, Neus Truyol, qui ha qualificat de "moviment interessant" el canvi de vot de Vox en la proposta de destinar una part dels 26 milions de romanents a certes despeses. "És un símptoma claríssim que estam a punt de veure publicat un acord entre el PP i Vox per a aquest Ajuntament", ha apuntat. Per la seva banda, la portaveu adjunta del PSOE a Cort, Rosario Sánchez, ha afirmat que aquesta votació és la "materialització del pacte entre el PP i Vox", la qual cosa considera "molt greu".

Davant això, la regidora del PP Mercedes Celeste ha retret al bloc de l’esquerra que no els hagin donat suport –atès que hi han votat en contra– i ha aplaudit que “altres sí que han fet un acte de responsabilitat”, en referència a Vox. Així mateix, el regidor de Vox Ignacio Esteban ha puntualitzat que el canvi de sentit de vot es deu a qüestions “purament tècniques”, al “marge dels judicis de valor” dels edils de MÉS i el PSOE. Segons Esteban, en la votació a la comissió no tenien la informació ni el temps necessari per analitzar-lo, i per això es van abstenir. 

stats