Ajuntament de Palma
Política Cort 15/01/2024

Els socialistes denuncien el desmantellament de la policia de barri a Palma

Presenten iniciatives al ple relatives a seguretat, habitatge, mobilitat i neteja d'"els punts negres" de la ciutat

2 min
Un agent de la Policia Local.

PalmaLa portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, ha denunciat avui el "desmantellament de la policia de barri, la falta de coordinació efectiva amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat i la designació de tres directors generals" de l'àrea de Seguretat en els set mesos del govern de Jaime Martínez. Per acabar amb la crema de contenidors, els incendis provocats en solars abandonats i el vandalisme de carrer, el PSOE reclama la convocatòria de la Junta Local de Seguretat, el reforç de la vigilància en els barris i la recuperació del guarda de parcs i jardins.

Les mesures en seguretat formen part de les iniciatives que el grup polític presentarà en el ple de gener de Cort. Entre elles s'inclou una moció per "enfortir la Comissió de renous". Segons Sánchez, "ha perdut la seva funcionalitat" i ha de col·laborar amb la Policia Local en inspeccions periòdiques, campanyes de sensibilització i l'aplicació de sancions per "garantir el respecte a l'espai públic, la normativa i que no es deteriori la convivència".

Habitatge públic

Les iniciatives afecten també l'accés a l'habitatge, assumpte per al qual el grup socialista demanda una estratègia compartida entre Cort, el Govern i el govern espanyol. Proposa "continuar els projectes d'habitatge públic actuals, crear-ne nous, elaborar un pla d'habitatge, acords per a la cessió d'habitatges a col·lectius vulnerables i la creació d'un Observatori de l'Habitatge".

Quant a mobilitat, reclamen la devolució de les recàrregues en les targetes ciutadanes de l'EMT després de la confirmació de la bonificació per part del govern espanyol. "Genera inseguretat en la ciutadania garantir la gratuïtat només fins a mitjan any, a pesar que els doblers que rebrà l'Ajuntament són suficients per cobrir les despeses", ha assegurat Sánchez abans d'instar el Govern al fet que especifiqui quina quantitat transferirà a Cort per cobrir la gratuïtat de l'EMT.

Finalment, presenten iniciatives per millorar la neteja en els barris de la ciutat després de les denúncies al Coll d'en Rabassa, General Ricardo Ortega o Pere Garau per contenidors de fems plens o amb el sistema d'obertura romput, a més de plagues de rates. Reclamen, en aquest sentit, una freqüència major en la recollida de fems. "Instam el PP que deixi de governar per a una minoria enganyant una majoria", ha conclòs Sánchez.

stats