Política Cort 18/12/2023

Neus Truyol: "L'empresa de la meva família ha treballat per tots els partits i batles de Palma"

La regidora de MÉS per Palma defensa el compliment de la llei en la contractació dels serveis de cinema oferits pels seus pares i qualifica de "difamacions i mentides" l'acusació de "les dretes"

2 min
La regidora de Més per Palma, Neus Trujol, a la roda de premsa per aclarir les acusacions sobre la contractació de les empreses de la seva família.

PalmaLa regidora de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha desmentit aquest dilluns que durant la passada legislatura Cort adjudicàs la contractació fraudulenta del Cinema a la Fresca de Palma a empreses dels seus pares. "No existeix cap vincle entre la meva activitat política i l'empresarial de la meva família. Es tracta d'una filtració interessada per part de les dretes per tal de deslegitimar-me i desprestigiar-me, a mi i al meu partit, amb difamacions i mentides", ha expressat.

Truyol ha defensat la "legalitat i transparència" d'unes contractacions fetes complint "escrupolosament" la Llei de contractació pública , "mai sota cap criteri polític ni personal', i ha remarcat el fet que l'empresa familiar ha prestat servei "a tots els ajuntaments de Mallorca i de tots els colors polítics". Així mateix, ha treballat "amb tots els batles de Palma": Ramon Aguiló, Joan Fageda, Catalina Cirer, Aina Calvo, Mateu Isern, Antoni Noguera i José Hila.

Durant la roda de premsa, la regidora ha incidit que la seva família es dedica professionalment al sector audiovisual i el cinema (el seu pare va ser propietari dels Multicines Chaplin a Palma) des de fa 45 anys amb les empreses Tres Setze 35 i Expectavisió. Entre els anys 1997-2003, durant les legislatures de Joan Fageda, van rebre 567.000 euros; 275.149 euros amb Catalina Cirer; 266.305 euros amb Aina Calvo; 425.938 euros amb Mateu Isern; 370.318 euros durant la primera legislatura del Pacte de Progrés (Amb Antoni Noguera i José Hila com a batles) i 35.456 euros a la darrera amb José Hila.

La minva de les quanties en els darrers anys s'explica, segons Truyol, per l'estalvi del muntatge de la infraestructura que va suposar el trasllat del Cinema a la Fresca del parc de la Mar a les Voltes a causa de la pandèmia i per la digitalització de les projeccions, un format molt més econòmic que les de 35 mil·límetres.

Quant als contractes menors atorgats a la seva família, la regidora ha reiterat que s'han concedit, "la majoria, a través de concurs públic i de petició d'ofertes, encara que no fos legalment necessari, per a major transparència i concurrència pública d'empreses". Algunes de les actuacions contractades per Cort han estat per a cicles com el de cinema a l'aire lliure (16.335 euros), Retrockpestiva 2020 (1.542 euros) o programacions de cinema al teatre Catalina Valls (1.966 euros), entre d'altres.

Truyol entén que, malgrat que no existeixi cap irregularitat jurídica en les contractacions, puguin plantejar un dilema ètic o estètic: "En aquesta terra hem sofert episodis de corrupció amb polítics empresonats, així que entenc els dubtes dels ciutadans i, per això, hi hem de respondre amb transparència". Ha recordat també al PP que "no ha d'exigir cap investigació perquè està governant i té tota la informació al seu abast".

Pel que fa a la petició de reprovació per part del PP i Vox, Truyol considera "inacceptable" que demanin la seva destitució després de "patir insults públics", fet que la converteix en una "represaliada". La regidora ha dit que continuarà treballant "per desvelar qualsevol privilegi d'uns pocs i lluitant sempre contra la corrupció".

 

stats