Carrer Polvorí
Política Cort 29/02/2024

Un informe de Cort prohibeix tornar a ca seva als veïns afectats per l'enfonsament al Terreno

27 persones continuen reallotjades en hostals i centres d'acolliment

1 min
Zona afectada per l'enfonsament de l'edifici d'El Terreno.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha confirmat aquest dijous que els veïns afectats per l'esfondrament de l'edifici de tres plantes al Terreno no poden tornar a ca seva per perill d'un nou col·lapse. Un informe de Gerència d'Urbanisme "prohibeix l'ús de l'edifici afectat i dels edificis veïns fins a l'estabilització o demolició de les façanes".

D'aquesta manera, no podran tornar als seus habitatges els veïns dels edificis dels números 5 i 9 del carrer del Polvorí, així com els del número 94 del carrer de Robert Graves. Els serveis de la Regidoria de Benestar Social de Cort, per part seva, han reallotjat 27 persones en hostals i centres d'acolliment. "S'ha donat allotjament a tots els que ho han necessitat i sense límit de temps, fins que puguin tornar a ca seva. No se'ls exposarà al perill que caigui alguna de les parets confrontants", han informat fonts municipals.

Perillositat

El tècnic d'Urbanisme ha fet constar que en l'edifici afectat "s'han enfonsat tots els forjats i la coberta". Per tant, "les façanes han quedat amb la base desplaçada cap a l'interior i la part superior oberta cap a fora". Així, s'ha generat un "estat d'inestabilitat pròxim al col·lapse". La "perillositat que generen les façanes inestables, amb possibilitat que puguin afectar els edificis veïns", ha motivat la decisió de l'expert.

L'enfonsament es va produir el 26 de febrer quan la infraestructura es trobava en un procés de rehabilitació. Tres treballadors en l'obra van aconseguir sortir després del col·lapse, mentre que el propietari no era en aquell moment a l'edifici, que tenia una llicència d'obra en curs i legal.

stats