Política Cort 19/12/2023

Cort elimina l'autorització del Govern per aconseguir la llicència d'obra major

Els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma comprovaran directament el compliment de condicions del pla general i de l'hidrològic per accelerar el tràmit

1 min
Unes obres en una imatge d'arxiu.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimarts substituir l'autorització de la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern per a l'obtenció de llicència d'obra major per una comprovació municipal del compliment de condicions del pla general i del pla hidrològic. Fins ara era necessari el vistiplau de l'Administració autonòmica i la nova mesura permetrà "agilitzar notablement la concessió de llicències municipals i reduir un retard de prop d'un any", segons el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo.

Actualment, entorn de 150 sol·licituds de llicència d'obra major es troben "aturades" per la sol·licitud de l'informe extern al Govern. Amb la mesura, serà el personal del mateix Ajuntament qui assumeixi aquesta comprovació. Haurà de ser el promotor de l'obra, ha especificat Fidalgo, qui presenti la documentació requerida que inclou el compromís de compliment de la normativa del Reglament de Domini Públic Hidràulic.

Els tècnics comprovaran la documentació relativa als usos permesos, la cota d'implantació de l'edificació, estanquitat, disposar de respiradors en el soterrani i comprovar que es disposa d'estudis relatius a l'estructura de l'edifici de nova planta per evitar col·lapses. Una vegada concedida aquesta llicència, es comunicarà a la Direcció General de Recursos Hídrics.

Els formularis estan disponibles a la secció d'Urbanisme de la pàgina web de Cort i el seu compliment és imprescindible perquè tant els sòls urbans com els rústics poden ser zones inundables o potencialment inundables.

Fidalgo ha afegit que aquesta "trava" havia "alentit notablement la resolució dels expedients".

Entre els acords de la gerència d'Urbanisme figura també l'obertura d'una finestreta única en horari de dilluns a divendres dirigida als professionals de la construcció. De la mateixa manera, s'atendrà presencialment els majors de 65 anys.

stats