Carrer Polvorí
Política Cort 05/03/2024

Cort demolirà l'edifici esfondrat del Terreno

Els afectats podran tornar als seus habitatges després que l'Ajuntament executi l'enderrocament, en un termini de deu dies

2 min
Immoble afectat del carrer Polvorí en El Terreno.

PalmaL'Ajuntament de Palma demolirà en un termini de deu dies l'edifici en rehabilitació que es va esfondrar el 26 de febrer al Terreno. El regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, ha confirmat que la Gerència d'Urbanisme ha aprovat l'ordre d'execució de demolició de l'immoble del número 7 del carrer del Polvorí, després que es declaràs en ruïna tècnica de caràcter imminent. Els danys que presenta no són reparables tècnicament.

L'edifici tenia la llicència pertinent per a la rehabilitació, però la investigació per aclarir els motius de l'esfondrament continua en curs.

L'ordre de demolició implica, per llei, que el propietari disposi de sis mesos per executar-la, però des de Cort ja han contactat amb ell per reduir el temps "al màxim" i permetre que les 27 persones reallotjades pels serveis municipals puguin tornar als seus habitatges "com més aviat millor".

Cartell que avisa dels perills de l'immoble afectat.

El propietari ha comunicat als tècnics del Consistori que no disposa dels mitjans per executar la demolició, per la qual cosa serà l'Ajuntament qui se n'encarregui. Posteriorment, passarà la factura al propietari de l'immoble, que n'haurà d'abonar les despeses.

Fidalgo ha especificat que la demolició s'ha d'efectuar perquè l'estructura de l'edifici afectat podria caure i afectar les cases del voltant. "Suposa un risc pel desnivell del carrer. El més important és eliminar el perill i, després, si escau i així ho determina la investigació, s'imposaran sancions d'acord amb la llei", ha assegurat el responsable d'Urbanisme.

Dobles espais a Gesa

D'altra banda, la Comissió de Centre Històric ha donat el vistiplau a incloure en el projecte de reforma de l'edifici de Gesa la creació de "dobles espais" en alguna de les plantes de l'immoble per acollir escultures i obres pictòriques de grans dimensions. Per a això, s'eliminaria el forjat, els sostres serien més alts i permetria continuar amb la creació d'un museu d'art contemporani en les instal·lacions.

Fidalgo ha aclarit que l'informe de la Comissió de Centre Històric és, de moment, únicament una consulta per materialitzar-la en el projecte. D'aquesta manera, han confirmat que la possible intervenció no és incompatible amb la protecció de l'edifici, catalogat com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

L'ús definitiu de Gesa es determinarà amb un concurs d'idees. De moment, les negociacions per a la compra de l'edifici estan "avançades".

stats