Palma
Política Cort 12/12/2023

Cort comprarà Son Quint amb 1,5 milions d'euros de capitalitat

L'Ajuntament de Palma també destinarà una part del pressupost a comprar més busos per a l'EMT

ARA Balears
1 min
La pedrera de Son Quint, on l'empresa vol posar plaques fotovoltaiques.

PalmaL'Ajuntament de Palma comprarà més busos de l'EMT i la finca Son Quint amb els doblers de capitalitat. Al primer projecte hi destinarà 5 milions d'euros provinents del Govern i al segon, 1,5 milions d'euros del Consell de Mallorca. Així n'ha informat aquest dimarts la regidora d'Hisenda, Mercedes Celeste, després d'una reunió urgent del Consell de Capitalitat, segons Europa Press. Aquestes partides se sumen als 20 milions d'euros de capitalitat ja anunciats.

Ara bé, aquests 5 milions d'euros que aniran a l'EMT no serviran per ampliar la flota de busos, sinó per renovar els vehicles envellits de la flota. D'altra banda, els 1,5 milions d'euros de Son Quint permetran complir un dels compromisos de la legislatura passada, en què el batle José Hila (PSOE) va projectar un pulmó verd en aquesta pedrera. En aquest sentit, Celeste ha qualificat l'adquisició de Son Quint com una fita transformadora. Ara que té recursos econòmics, els tràmits podran començar, ha assegurat la regidora.

D'altra banda, el Consell de Capitalitat ha acordat, d'altra banda, destinar part dels recursos a la compra de dues escoletes propietat del Bisbat de Mallorca i la inversió d'1,5 milions d'euros a actuacions a poliesportiu de Son Moix, especialment a la pista i la il·luminació.

stats