Societat 02/05/2023

Cort i el Consell proposen comprar la finca Son Quint per fer un segon bosc a Palma

José Hila i Catalina Cladera han presentat aquest dimarts la mesura, amb la qual pretenen crear un altre "pulmó verd" per a Ciutat

ARA Balears
1 min
Catalina Cladera, José Hila i Angélica Pastor aquest dimarts a Son Quint.

PalmaJosé Hila i Catalina Cladera, en aquest cas com a secretari general de l'Agrupació Socialista de Palma i com a secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, han presentat aquest dimarts la proposta de comprar la finca de Son Quint per crear un segon bosc públic per a la ciutat, ha informat el partit en un comunicat. Segons Cladera, l'adquisició dels terrenys permetrà "frenar la incertesa i els perills especulatius perquè és una reivindicació des de fa molts anys per part de la ciutadania".

A més, ha reivindicat que servirà per crear un segon pulmó a Ciutat i una entrada a la serra de Tramuntana. Hila, per la seva banda, ha afirmat que es tracta d'una resposta a la demanda dels veïns d'"una Palma verda". "Ja tenim Bellver, però necessitam un altre bosc perquè la ciutat ha crescut molt", ha afegit.

La clau per fer-ho possible, han coincidit ambdós, és la col·laboració i l'entesa entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament. Així, la proposta socialista preveu convertir les grans finques de Ponent de Palma en un bosc públic, un gran espai verd des de na Burgesa fins a Establiments, i que començaria amb l'adquisició de la finca Son Quint. A més, han defensat que treballaran per adquirir les antigues pedreres d'Establiments i la Garrigueta Grassa per fer un projecte de regeneració natural combinat amb energies renovables.

stats