Política Cort 21/11/2023

El centre Flassaders, seu de l'Oficina d'Atenció a la Gent Gran de Palma

El recurs s'ubica a la quarta planta de l'edifici i oferirà un servei presencial per a les persones majors de 60 anys

2 min
D'esquerra a dreta: la regidora de Serveis Socials, Lourdes Roca; el batle de Palma, Jaime Martínez, i la regidora de Gent Gran, Luisa Marqués.

PalmaLa planta quatre del centre Flassaders de Palma alberga des d'aquest dimarts un nou servei: l'Oficina d'Atenció a la Gent Gran. L'edifici, que fins ara havia estat un referent per al col·lectiu LGTBI i feminista de Ciutat –tot i que les seves banderes ja no pengin de la façana–, ho és ara també per a les persones de més de 60 anys, a les quals Cort vol donar una atenció especialitzada i presencial. Aquest és un dels principals objectius, precisament, de l'àrea municipal que han creat ad hoc, tal com ha recordat la seva regidora, Luisa Marqués, en la inauguració de l'oficina aquest dimarts dematí.

Marqués ha explicat que aquest nou recurs tindrà una dotació de personal específic, amb ella mateixa com a part de la plantilla, una directora general, dues auxiliars i dues administratives. L'horari d'atenció de l'oficina serà el mateix que el del centre Flassaders. Com a objectiu principal, la regidora de Gent Gran s'ha marcat, en general, "intentar pal·liar tots els problemes" d'aquest segment de la població, la qual cosa implica actuar com a vincle entre altres regidories, però també amb tercers, com ara "entitats financeres", fet que ha esdevingut un problema arran de la desaparició de la presencialitat. "Intentarem donar resposta a tot el que ens demanin", ha afirmat Marqués.

Per la seva banda, el batle de Palma, Jaime Martínez –qui també ha participat en la presentació de l'oficina–, ha destacat que tant la Regidoria com l'Oficina de Gent gran responen a la necessitat d'adaptar-se a "l'augment, per dos i per tres, de les associacions de la tercera edat". Així mateix, Martínez ha insistit en la necessitat de "pal·liar la bretxa digital" per mitjà d'"una administració més propera". "També volem potenciar les activitats de les associacions de gent gran i fer-les partícips", ha afegit.

stats