La casa on va viure Manuel de Falla a Gènova, esbucada

L'entitat proteccionista ARCA ha manifestat la seva "ràbia i impotència" per la passivitat de l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca davant la destrucció de patrimoni arquitectònic

La casa del barri palmesà de Gènova on els anys 30 del segle passat va residir Manuel de Falla ha estat esbucada aquest dilluns tot i les peticions de conservació que s'havien fet des d'ARCA. La mateixa organització ha comunicat l'enderrocament de l'immoble situat al carrer Rector Vives i ha manifestat la seva "ràbia i impotència" davant la passivitat de les institucions.

"Qui governa Palma i qui governa el Consell, no han volgut entendre la transcendència d'aquest element singular, una casa preciosa, amb valors paisatgístics, culturals i històrics", ha assenyalat ARCA en un comunicat.

En aquest sentit, ARCA destaca que el batle, José Hila, "no s'ha molestat a contestar cap dels escrits que li hem fet". L'entitat conservacionista, a més, afirma que l'equip de Govern ha mostrat "menyspreu" per un "patrimoni únic".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF