TRIBUNALS
Balears 29/11/2016

Villar Mir declararà, a petició pròpia, davant del jutge pel cas Son Espases

El màxim accionista d'OHL ja va comparèixer al jutjat el setembre de 2015, on va negar el pagament de comissions i irregularitats en l'adjudicació

X.adrover
1 min
En el "cas Son Espases" s'investiga la suposada manipulació del contracte d'adjudicació de la construcció de Son Espases/EFE

PalmaEl principal accionista de la constructora OHL, Juan Miguel Villar Mir, tornarà a declarar com a investigat davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, José Castro, pel cas Son Espases. En aquesta causa s'investiga la suposada adjudicació fraudulenta de les obres de construcció de l'hospital de referència de les Balears i el pagament de comissions.

L'adjudicació no es va atorgar, ja que el centre hospitalari va ser construït per una Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per Dragados, FCC i Llabrés Feliu, però que, segons va denunciar el fiscal anticorrupció Pedro Horrach, es va preparar de manera presumptament fraudulenta a favor del grup aleshores presidit per l'empresari madrileny. Durant la seva declaració davant Castro, Villar Mir va negar haver pagat comissions ni "arreglat" el concurs, i va assegurar que si hi va haver irregularitats varen ser contra la seva empresa.

Aquest cop, Villar Mir declararà a petició pròpia i mitjançant videoconferència. Serà el proper 9 de gener. El mateix dia també declararan davant el jutge José Castro, però en qualitat de testimonis, el director de la construcció de Son Espases, Rafael Martín; el viceinterventor de la Comunitat Autònoma, José Amengual; tres dels redactors de l'informe emès pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Balears, Carlos Ribas, Miguel Femenías i Víctor Rubira; a més d'un lletrat del gabinet de Garrigues Walker, perquè aporti el contracte signat entre la UTE Garrigues-Beraning Point amb la Conselleria de Sanitat i/o l'IB-Salut relatiu a la seva intervenció en el procés de construcció i explotació de l'hospital de Son Espases.

stats