Balears 25/10/2017

UOB reclama més balls populars i menys flamenc al Conservatori

El sindicat considera "discriminatori" fer que s'imparteixi una assignatura de dansa espanyola i cap de tradicional de les Balears

Ara Balears
1 min
Els ensenyaments artístics superen els 2.000 alumnes aquest curs

PalmaMés balls populars i música tradicional de les Illes i menys flamenc. És la reivindicació que el sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha reclamat per al Conservatori Professional de Música i Dansa.

El sindicat argumenta que el Conservatori ofereix estudis de dansa espanyola –el Reial Decret de 2007 entén la dansa espanyola exclusivament com a flamenc– com a assignatura del grau elemental i com a especialitat del grau professional, i que, per altre costat, els balls populars i la música tradicional només apareixen com a part de l'assignatura Folklore; és a dir, una hora setmanal per 10 de flamenc.

A més, apunten, l'oferta reglada d'aquests estudis comporta la contractació de 'cantaores' com a especialista per acompanyar els 'bailaores' i 'bailaoras'. Per aquests motius consideren "discriminatòries" les diferències.

"Exigim que l'ensenyament reglat potenciï al màxim els nostres balls, músiques i tradicions, que són una riquesa cultural que només nosaltres podem aportar al món", apunten en un comunicat, i sentencien: "El flamenc ja disposa de la maquinària de l'estat espanyol per a la seva difusió".

stats