TRIBUNALS
Balears 15/02/2017

El TSJIB denega suspendre de manera cautelar l'expulsió de Huertas de Podem

La jutgessa rebutja que es restableixin els drets i els deures de l'expresidenta del Parlament de les Illes Balears com a membre de Podem abans que se celebri el judici per resoldre la demanda que va interposar contra el partit

Ara Balears
2 min
La presidenta del Parlament, Xelo Huertas, fent declaracions després d'haver-se aixecat de la Mesa el mes pasat. / ISAAC BUJ

PalmaLa titular del Jutjat de Primera Instància número 14 de Palma, Irene Partida, ha rebutjat suspendre l'expulsió de Podem de l'expresidenta del Parlament Xelo Huertas, cosa que havia sol·licitat la diputada com a mesura cautelar abans que se celebri el judici per resoldre la demanda que va interposar contra el partit.

En una interlocutòria, la magistrada denega l'adopció de la mesura cautelar de suspendre l'expulsió de Huertas i restablir durant el procés tots els seus drets i deures com a integrant de Podem perquè entén que els perjudicis que la diputada pretenia evitar així "ja s'han produït", segons el que ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

La jutgessa assenyala en el text que la mesura sol·licitada per Huertas és una "anticipació de la decisió de la sentència" perquè el que sol·licita en la demanda és també que es declari la nul·litat de la seva expulsió, acordada el 20 de desembre de l'any passat per la comissió de garanties democràtiques estatal de Podem, o bé que s'anul·li l'expedient sancionador i que es restableixin els seus drets i deures com a membre del partit.

En la demanda, Huertas al·lega el mateix que va posar de manifest en la vista de mesures cautelars celebrada dijous passat: que considera que la seva expulsió vulnera els seus drets fonamentals de llibertat d'expressió, de participació política i d'igualtat.

El silenci de Huertas

Per la seva part, l'expresidenta del Parlament balear Xelo Huertas ha assegurat que no opinarà sobre la decisió judicial que rebutja la seva expulsió de Podem fins que el seu advocat conegui el contingut de l'escrit.

Als passadissos del Parlament, Huertas ha declinat pronunciar-s'hi fins que el seu lletrat conegui els arguments que s'exposen en la interlocutòria feta pública aquest dimecres.

"L'actuació de Podem ha estat encertada"

Podem Balears ha assenyalat aquest dimecres que la decisió judicial de rebutjar la sol·licitud de Xelo Huertas de suspendre la seva expulsió de la formació demostra que "l'actuació del partit ha estat encertada".

"La justícia ha avalat cautelarment que Podem ha seguit tot el procediment sancionador complint totes les garanties establertes en la nostra normativa interna i en la legislació vigent", ha destacat el partit en un comunicat.

En aquest sentit, la portaveu de Podem al Parlament, Laura Camargo, ha assenyalat que "la judicialització que pretén Xelo Huertas del seu cas tindrà poc recorregut", en al·lusió a l'expulsió de l'expresidenta de la Cambra del partit morat.

En els passadissos del Parlament, Camargo ha assenyalat que Podem va actuar segons el seu reglament intern i "la jutgessa, clarament, així ho ha afirmat".

stats