SITUACIÓ LABORAL
Balears 10/03/2017

Els treballadors del Banc de Sang volen anar a judici

Es van manifestar ahir perquè es resolguin els conflictes que hi ha amb el sector públic instrumental

Martí Gelabert
2 min
Protesta dels treballadors de la Fundació aquest divendres a Palma

PalmaEls treballadors del Banc de Sang i Teixits troben que ja n’hi ha prou i unes desenes varen protestar ahir a Palma per reclamar una millora de la seva situació laboral. Advertiren que estan disposats a dur el Govern balear a judici perquè es resolguin els conflictes que hi ha amb el sector públic instrumental.

“Som subjectes al dret privat des de fa 20 anys i ara, de cop i volta, sembla que no tenim el lloc assegurat”, es queixen. El president del comitè d’empresa de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Daniel Cañas, explicà la situació que viuen els treballadors. Va assegurar que reclamen al Govern resoldre diversos temes, el més important del qual és el que fa referència a poder disposar d’un lloc de feina segur: si són fixos o no.

Durant el 2015 hi va haver una sèrie de reunions entre els treballadors i el Govern, va apuntar Cañas, per resoldre el conflicte. “Hi hagué un moment en què el Govern decidí seguir el seu full de ruta i no va voler negociar més”, criticà. Després, s’enviaren una sèrie de cartes en què es qualificava el personal d’indefinit i no fix. Ara, s’esperen les accions legals. Cañas va detallar que ja han contractat un advocat i que es mantenen a l’espera de resoldre una carta definitiva per poder anar a judici. De fet, com a passa prèvia al judici, es recorrerà al Tribunal d’Arbitratge i Mediació (TAMIB) per intentar solucionar el problema.

Cañas va advertir que el Govern no pot fer tabula rasa amb la situació dels treballadors, ja que n’hi ha diferents casos dins l’empresa. A la Fundació Banc de Sang i Teixits, afecta 120 contractes.

“Un altre conflicte que volem resoldre és el de les retallades. El nostre poder adquisitiu ha quedat al 2010 i no en veim cap recuperació”, va recalcar. Per això mateix, demanen que es tornin part d’aquestes retallades, per exemple, amb la carrera professional. Segons el conveni col·lectiu del personal laboral de la Fundació, “qualsevol implantació de la carrera i desenvolupament professional dins la Comunitat Autònoma suposarà la seva aplicació automàtica a la Fundació, en els mateixos termes i condicions”.

stats