CAS CURSACH

Un testimoni declara que sofreix "un infern" pel presumpte assetjament dels homes de Cursach

Arrenca la primera jornada del tercer judici del cas Cursach per obstrucció a la justícia

El tercer judici per obstrucció a la justícia en el marc del cas Cursach ha arrencat aquest dimarts. La Fiscalia d'Anticorrupció demana tres anys de presó i 54.000 euros de multa per a l'acusat, per presumptes amenaces i per haver infringit una ordre d'allunyament que el jutge Manuel Penalva dictaminà contra ell. El processat, un empresari de l'oci de la zona de Calvià, hauria amenaçat i intimidat altres empresaris de l'oci del municipi que formaven part de la competència de Tolo Cursach. Cal tenir en compte que els dos litigis anteriors, duits a terme en el marc del cas de la Policia Local han derivat en sentències condemnatòries

"No sabeu la que heu organitzat, això no et sortirà gratis"

El processat, defensat per l'advocat David Salvà, fou denunciat per un testimoni del cas, també empresari de l'oci de Calvià, que l'acusà d'haver-li etzibat: "No sabeu la que heu organitzat, això no et sortirà gratis". Arran d'aquest fet, el jutge Penalva n'ordenà l'ingrés en presó provisional i dictaminà una ordre d'allunyament de la víctima, un testimoni que aquest dimarts ha declarat en el litigi. Segons l'escrit d'acusació, però, l'home hauria vulnerat l'ordre d'allunyament en reiterades ocasions per fer-li diversos senyals d'amenaça i continuar intimidant-lo.

El testimoni ha manifestat durant la vista oral que, des que el 2015 va denunciar davant la Fiscalia irregularitats del  Grup Cursach, sofreix "un infern" per l'assetjament de persones lligades als negocis del magnat de l'oci. El pres, per la seva banda, ha reconegut que entre ell i els denunciants s'havien produït diversos enfrontaments, però ha assegurat que no té cap relació amb Cursach i que els testimonis que l'incriminen menteixen. La defensa del seu advocat ha consistit, sobretot, a assenyalar algunes incoherències del relat del testimoni, especialment pel que fa al context temporal dels fets narrats.

El processat ha admès, a més, que va trencar l'ordre d'allunyament amb l'única finalitat de recollir la seva companya que, segons la seva versió, estava atemorida després que els seus denunciants l'haguessin amenaçada. El testimoni ho ha negat amb vehemència.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF