Balears 12/09/2017

Terraferida demana investigar si els plàstics cremats apareguts a la badia de Palma provenen de les obres d'ampliació del port

Els membres del col·lectiu ecologista han declinat una invitació del Consell de Mallorca per visitar la incineradora de Son Reus, gestionada per Tirme

Ara Balears
1 min
A la badia de Palma han aparegut restes de plàstics cremats.

PalmaTerraferida vol que s'investigui l'abocament a la mar, per part d'Autoritat Portuària, d'escòries procedents de Tirme per les obres d'ampliació del port de Palma. El col·lectiu ecologista, a més, ha anunciat que ha declinat una invitació del Consell de Mallorca per visitar la incineradora de Son Reus, la qual és gestionada per Tirme, ja que entenen que es tractaria d'una visita per rentar la cara a l'empresa.

En una nota de premsa, Terraferida acusa el Consell de Mallorca de no haver actuat amb la celeritat que requeria l'assumpte, ja que "es va torbar 30 dies" a paralitzar l'abocament a la mar del que Tirme anonema 'ecoàrids'.

El col·lectiu, que també assenyala diverses irregularitats a l'hora d'aconseguir el permís, demana que es canviï el Pla director sectorial de residus, que no permeti utilitzar cap tipus de cendra tòxica en l'obra pública i que es revisi el contracte de Tirme. A més, anima la Conselleria de Medi Ambient a prosseguir amb la investigació, i el Govern, a treballar en una llei de residus.

stats