Denuncien l'abocament d'escòries i cendres tòxiques de la incineradora a les obres d'ampliació del port de Palma

El col·lectiu Mallorca Blue ha fet públic un vídeo en el qual es veuen plàstics mal cremats per la badia

El col·lectiu naturalista Mallorca Blue ha denunciat la utilització d'escòries i cendres tòxiques provinents de la incineradora de Son Reus per ampliar el moll de ponent nord del port de Palma.

El grup, que reclama una anàlisi urgent de l'aigua del port i de la badia, apunta que camions de l'empresa Tirme descarreguen aquests materials per reomplir la zona del moll de ponent nord i així fer-lo més gros.

SOS ESCORIAS Y CENIZAS TÓXICAS EN LAS AGUAS DE LA BAHÍA DE PALMA

Ayer, David Wild se puso en contacto con nosotros y nos explicó con detalles la terrible situación. Fuimos a la Platja de Can Pere Antoni y pudimos comprobar horrorizados que en toda la zona examinada hasta el Portixol, la arena y las rocas estaban llenas de residuos mal quemados de incineradora, no queremos ni pensar cómo estará el agua. RECLAMAMOS ANÁLISIS URGENTES DEL AGUA DEL PUERTO Y EN LAS ZONAS DE BAÑO YA!!! Ayúdanos a divulgarlo para que llegue a la autoridad competente: COMPARTIR, COMPARTIR ..!! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1716447671993079&set=pcb.1716447871993059&type=3 Bandera Azul Seprona Guardia Civil del Mar Consell de Mallorca Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca Puertos del Estado Ministerio de Medio Ambiente y Recursos Naturales Fiscalía General del Estado Ultima Hora Mallorca Diario de Mallorca Elpais.gr elmundo.cr Ara Balears

Posted by Mallorca BLUE on divendres, 23 / juny / 2017

Segons expliquen, fragments de plàstic mal cremats s'han anat repartint per tota la badia palmesana, des de Can Pere Antoni fins arribar al Portitxol. "No volem ni pensar com deu estar l'aigua", afirmen.

De moment, l'Autoritat Portuària no ha contestat a la consulta realitzada per l'ARA Balears.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF