Cabaret Pop

Gisele Bündchen: quan la model més ben pagada del món acaba plorant (desesperada) davant un policia

La 'top' brasilera ha estat notícia aquesta setmana per un vídeo que s'ha filtrat que la mostra en una situació de completa fragilitat

5 min
Gisele Bundchen

BarcelonaHi ha vegades que les posicions en les quals col·loquem mentalment molts famosos s'enfonsen com un castell de cartes amb només un petit toc. Això ha passat aquesta setmana amb Gisele Bündchen, la model més rica de la història –va ser la més ben pagada del món del 2012 al 2016–; la que ha conquerit dins del món de la moda tots els espais que qualsevol hauria somiat; la que ha suportat tota la pressió del món en centenars d'ocasions, i la que un suposaria que, un cop retirada, està vivint una vida feliç i plena. Però resulta que la realitat no és així del tot.

Arran d'un vídeo que s'ha divulgat, hem pogut descobrir que aquesta dona forta i poderosa que caminava per les nostres ments amb la mateixa decisió que caminava per les passarel·les ja no pot controlar més l'ansietat que pateix per culpa dels paparazzis, que la persegueixen nit i dia des de fa massa anys. El vídeo en qüestió la mostra plorant de frustració en el moment que un policia la para perquè estava conduint de forma temerària per Miami. Les imatges, que provenen de la càmera reglamentària que porta incorporada el policia al seu uniforme, la mostren a ella dins del seu cotxe amb la finestreta baixada. Quan el policia la para i la interpel·la, la model es justifica: "Només estava intentant allunyar-me d'aquest home. M'està assetjant. Estic cansada. Em persegueixen per tot arreu... I ningú em protegeix. No puc fer res i jo només vull seguir amb la meva vida", exclama entre plors la brasilera, de 43 anys.

Malgrat la desesperació de la model, el policia compleix amb el seu deure i, durant la seva conversa, la informa que si se sent assetjada pot acudir a la justícia o a una comissaria per plantar-li una denúncia al paparazzi que no la deixa viure i que, segons ha transcendit, estaria portant la feina de la persecució més al límit del que és de costum. Això no obstant, el policia li diu que no pot actuar per impedir al reporter gràfic que la fotografiï en espais públics, cosa que està permesa legalment. Acabada la situació, segons alguns mitjans, la pietat s'apodera del policia, que només lliura un avís a la model, en comptes d'una multa. Després de mostrar la seva decepció, Bündchen prossegueix amb la seva vida, imaginem que amb el paparazzi que no la deixa en pau davant i darrere novament. Si la situació ja és una mica trista de veure de per si, realment, la divulgació d'aquest vídeo no fa més que augmentar la seva posició de víctima, ja que no pot fer vida normal pel carrer perquè la persegueixen però, a sobre, no pot tenir ni la mateixa privacitat que la resta de ciutadans quan l'atén un policia perquè algú del cos ha filtrat aquest vídeo ves a saber per quants diners.

Fins on arriben les servituds de la fama?

Podria semblar que demanar pau mediàtica per a Bündchen és demanar un privilegi que no es mereix, però aquí hi ha elements que posen en dubte aquest posicionament. És molt cert que ella ha tingut una feina durant vint anys que era completament pública, que ho ha explotat com ha volgut i que això li ha donat tota la fama i tot el patrimoni que té. Per tant, estem d'acord que tot això implica unes servituds. Però la pregunta és: fins on arriben aquestes servituds? Quant duren? Bündchen està retirada des de l'any 2015. Des d'aleshores només ha desfilat un cop: per inaugurar els Jocs de Rio de Janeiro el 2016. ¿De debò que algú que ha triat la pau i no ha seguit treballant ni facturant –com és el cas d'altres tops com Naomi Campbell, per exemple– ha de seguir aguantant una pressió diària així?

A més a més, està divorciada del seu ex, Tom Brady, des del 2022. ¿Dos anys després encara ha d'aguantar ser perseguida presumiblement per una qüestió relativa a la seva vida personal, justament ella que ha potenciat tant la seva faceta professional per sobre de la personal? No em sembla just, perquè no és proporcionat. Està clar que és la model que ha trencat tots els rècords de les últimes dècades i que és la imatge d'una època perquè era la cap de cartell de les desfilades –feliçment desaparegudes...– de Victoria's Secret, i que per això serà objectivament notícia fins al dia que mori. Però cal que algú la persegueixi quan va amb cotxe cada dia de la seva vida amb els seus fills? Potser és legal, però no just.

I, per cert, quants mitjans d'aquí la presenten encara com l'ex de Tom Brady! Com si aquí fos important el futbol americà i com si fos important per a ella en el terreny mediàtic haver tingut aquest marit. Ella és més rica i més famosa que ell. Dubto que a l'esportista algú el presenti a les notícies esportives on apareix com l'exmarit de Gisele Bündchen...

Una altra dona que com Bündchen sembla que ja no pot més amb com es gestiona la fama als EUA és Eva Longoria, que aquesta setmana s'ha sabut que marxarà a viure de manera permanent a Marbella. L'actriu, de 49 anys i amb un fill de cinc, vol que la criatura creixi "en un lloc on estarà envoltat de naturalesa i bellesa i on no sigui absorbit per tot el cicle de Hollywood", segons ha explicat una font al mitjà nord-americà Page Six. És a dir, vol protegir el seu fill del sistema tòxic i agressiu que envolta les celebrities nord-americanes, que un dia són considerades éssers divins i aplaudides per les masses i l'endemà són esclafades per una allau de paparazzis a la porta de casa seva i odiades per la multitud perquè alguna polèmica passatgera les afecta. Ja se sap que allà tot és massiu...

Eva Longoria cuina mab el seu fill, Santi Bastón

Longoria i el seu marit, l'empresari de la televisió llatina Pepe Bastón, han decidit salvar de l'espiral de la fama hollywoodiana el seu fill en una casa que no està gens malament com a contraproposta residencial. Es tracta de la casa on fins ara estiuejava la parella, la qual compta amb un enorme jardí amb piscina, gimnàs, sala d'estar i sis dormitoris que Longoria va mostrar ja a la revista ¡Hola! Tot i que Marbella no seria el millor exemple de lloc per criar un nen en un entorn normal, tots sabem que ben segur serà més normal que algun dels barris rics de Los Angeles on podrien estar vivint ells ara mateix i on l'excentricitat arriba als seus estadis més extrems.

Amb tot, Longoria no és la primera estrella nord-americana que troba a Espanya el seu lloc ideal per viure. Els dos exemples més recents són els de Richard Gere i el d'Amber Heard, que després del seu destructiu procés judicial als EUA contra Johnny Depp va decidir anar a camuflar-se primer a Mallorca i després a Madrid. Veient com figures d'aquest calibre –que es guanyen la vida principalment amb la seva feina i no venent exclusives ni anant a programes de televisió a parlar de les seves misèries– s'instal·len a Espanya, resulta curiós com moltes estrelles espanyoles munten el numeret perquè la premsa no les deixa viure. I dic curiós per no dir inversemblant...

stats