Balears 21/09/2015

Els sindicats sanitaris es plantaran dia 8 d'octubre a les portes del Consolat

Ja s'ha establert el calendari de mobilització, amb assemblees informatives i diverses concentracions en exigència del pagament de la carrera professional

Ara Balears / Efe
2 min

PalmaEls sindicats de Sanitat han establert un calendari d'assemblees informatives als principals centres de l'IB-Salut a partir del 30 de setembre, amb la possibilitat de realitzar concentracions des del 5 d'octubre als hospitals de les Illes, i una d'elles dia 8 enfront del Consolat de Mar.

Els sindicats amb representació en la taula sectorial de Sanitat, USAE, UGT, CEMSATSE, CCOO i CSI-F, han detallat en una nota de premsa que en les assemblees informatives es farà saber als treballadors la situació actual del conflicte amb l'Administració per la suspensió del pagament de la carrera professional de 2015 i 2106.

"Si durant aquest període (de les assemblees) el Govern manté l'actitud d'ignorar i menysprear els acords legítimament aconseguits en la taula sectorial de Sanitat, menyspreant i deslegitimant així la negociació col·lectiva de les condicions laborals dels treballadors públics, s'iniciarà el calendari de concentracions als centres del Servei de Salut", adverteixen els sindicats. Insisteixen que "ningú pot acusar els empleats públics d'insolidaris davant els efectes de la crisi", ja que el seu poder adquisitiu ha caigut un 35%, mentre que el nou Govern ha incrementat de manera significativa la despesa en dietes, assessors i "càrrecs de confiança".

Segons el calendari, les assemblees informatives sobre carrera professional es duran a terme el 30 de setembre a l'hospital Son Llàtzer (08.30 h), l'1 d'octubre a Son Espases (8.30 h), el 6 del mateix mes a Can Misses (Eivissa) de 13 h a 13.30 h, i dia 7 en el Mateu Orfila de Menorca, en el mateix horari.

Quant a les concentracions, es preveu que s'iniciïn el 5 d'octubre a l'Hospital de Manacor (14 h), dia 6 a l'Hospital d'Inca (14 h), el 8 d'octubre enfront del Consolat de Mar (18 h), dia 9 a l'hospital Son Espases (14 h), el 13 a Son Llàtzer a la mateixa hora, el 14 d'octubre enfront de la Conselleria de Salut (17 h a 19 h) i el mateix dia a l'hospital Can Misses (14 h). Continuaran el 15 d'octubre al Mateu Orfila (Menorca) a les 14 h i el 16 a la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca (13.30 h).

stats