Balears 02/08/2016

Sagreras restableix contactes amb els quatre batles que van abandonar el PP pel codi ètic

El secretari general descarta intentar el retorn al partit de Jaume Font i Antoni Pastor

Jaume Vinyas
2 min
El secretari general del PP, Sebadtià Sagreras, en imatge d'arxiu.

PalmaEl secretari general del PP, Sebastià Sagreras, ha explicat que ha obert una ronda de "contactes informals" amb quatre exdirigents autonòmics del partit que van decidir formar agrupacions electorals independents perquè no complien amb els requisits que estipula el codi ètic per ser candidats o temien no fer-ho abans de les eleccions de 2015. Es tracta de Montserrat Rosselló (Vilafranca), Joan Simonet (Alaró), Magdalena López Vallespir (Deià) i Bartomeu Cifre (Pollença).

El PP no té, actualment, representació en cap d'aquests quatre consistoris, però Sagreras ha subratllat que no necessàriament s'està pactant un retorn al partit, sinó que, simplement, s'estant restablint els ponts de comunicació amb vista a pactes futurs. El secretari general ha evitat relacionar aquests contactes amb la intenció, que ja va avançar, de flexibilitzar el codi ètic en el pròxim congrés.

Sagreras s'ha mostrat sorprès quan li han demanat si, en aquesta ronda de contactes, hi entrarien destacats exdirigents com Jaume Font i Antoni Pastor, que van abandonar el partit per formar El Pi-Proposta per les Illes. Sagreras ha reconegut que, "ideològicament, són el partit que és més proper a nosaltres", però ha recordat que "tant en Jaume com en Toni van partir del partit d'una manera diferent". Per tant, ha conclòs, no es planteja fer cridar-los més enllà d'una cordialitat protocol·lària.

Díscols del codi ètic de Bauzá

El PP va perdre representació en quatre pobles de Mallorca les eleccions autonòmiques passades. A Vilafranca, el batle, Montserrat Rosselló, va formar el Partit per al Poble (PxP), que va obtenir sis regidors i governa, actualment, amb majoria absoluta. Rosselló, imputat per una presumpta prevaricació administrativa, va fer aquesta passa quan la direcció del partit li va impedir encapçalar la llista popular apel·lant al codi ètic.

Un cas similar es troba a Alaró, on el batle, Joan Simonet, va crear Junts per Alaró (JxA) després de ser imputat, juntament amb la regidora de Neteja i Esports per presumpte assetjament a una treballadora municipal que exercia funcions sindicals. Simonet va acabar renunciant a l'acta de regidor el passat mes de setembre "per motius personals".

A Deià, la batlessa Magdalena López Vallespir, va decidir presentar-se amb la llista independent Junts x Deià davant la previsió que pogués ser imputada. A Pollença, el partit es va xapar arran de la imputació per presumpta prevaricació urbanística del llavors batle, Bartomeu Cifre, qui va acabar fundant Tots per Pollença, formació que va obtenir sis escons a la localitat, mentre que el PP només en va aconseguir un. Ara, Sagreras intentarà, d'una manera o una altra, recuperar el suport o, almanco, la complicitat amb els antics membres represaliats per Bauzá.

stats