TRIBUNALS
Balears 30/06/2016

Rodríguez es reunia amb els agents de la trama a la seu del Partit Popular

El president del PP de Palma, assenyalat pel jutge com "l'artífex a l'ombra de l'organigrama corrupte" de la Policia Local

Agnès Antich
1 min
El president del PP de Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaEl jutge d'Instrucció número 12 de Palma, Manuel Penalva, que investiga el cas de corrupció referent a la Policia Local de Palma assenyala el president del PP de Palma, José Maria Rodríguez, com a artífex a l'ombra de l'organigrama corrupte que es pretenia organitzar, segons l'instructor, ja fos per la filtració d'exàmens d'accés al cos de la Policia Municipal, o bé per assignació de diferents llocs de feina.

Rodríguez sembla ser que pretenia envoltar-se d'un grup d'agents als quals facilitaria la col·locació i l'ascens en l'escalafó policial, assegura el jutge. Aquests agents mantenien reunions per tal de preparar aquestes maniobres amb el president del PP de Palma a la seu del Partit Popular, en el carrer Palau Reial de Palma.

Els agents implicats també es reuniren amb el diputat del PP i el regidor de Palma, Álvaro Gijón, i l'exdirector general de Seguretat Ciutadana de Cort, Enrique Calvo. Hi ha testimonis que corroboren aquestes trobades dels polítics amb els principals agents implicats, com Daniel Montesions, Carlos Vallecillo, Carlos Tomás o Tomás Más. Tots aquests policies es troben "imputats per fets gravíssims", segons l'instructor de la causa.

Els investigadors qualifiquen de caràcter criminal l'organigrama de la trama "ideat pel senyor Rodríguez, aliè completament a la professionalitat i mèrits que s'han d'esperar i desitjar dels comandaments policials".

stats