Balears 13/10/2017

El PSIB resta importància a la implicació d'Alcover en unes operacions bancàries de Sa Nostra que investiga l'Audiència Nacional

El portaveu del PSIB ha estat citat a declarar com a investigat davant l'alt tribunal el pròxim 19 de desembre

Anna Schnabel
2 min
El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, diu que "no té sentit demorar el congrés"/ISAAC BUJ

PalmaEl PSIB lleva importància al fet que el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, hagi citat a declarar el pròxim 19 de desembre en qualitat d'investigat el diputat i portaveu del PSIB Andreu Alcover en el marc de les perquisicions sobre unes operacions immobiliàries presumptament irregulars que haurien tingut lloc entre el 2005 i el 2010, tal com ha anat informant des de la setmana passada el diari 'El Mundo'.

Alcover va passar a ser representant del consell d’administració de la comissió executiva de Sa Nostra l’any 2010, dins del període en el qual s’emmarquen les perquisicions. N’era membre com a representant del govern de Cort, del qual també formava part en aquella època. Amb tot, fonts del PSIB han assegurat a l’ARA Balears que el parlamentari només hauria intervingut en la darrera de les quinze reunions que la Fiscalia Anticorrupció assenyala en la seva denúncia, en les quals s’haurien aprovat les operacions que es troben sota sospita. Tanmateix, des del partit expliquen que Alcover no hauria format part ni de la comissió d’inversions ni d’Invernostra, els òrgans amb capacitat de decisió per realitzar les operacions bancàries denunciades.

El jutge, a més d'Alcover, ha citat a declarar en qualitat d'investigats més d'una vintena de persones, segons han confirmat fonts de l'Audiència Nacional a aquest diari, entre les quals es troben diversos membres que configuraven en aquell moment la cúpula directiva i pràcticament tot el consell d'administració de la caixa d'estalvis més popular de les Balears.

Ciutadans en demana la dimissió

La formació taronja ha estat la primera a reaccionar-hi. Ciutadans ha emès aquest divendres dematí un comunicat en el qual demana a Alcover que abandoni l'acta de diputat. El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha subratllat que la causa en la qual s'ha vist implicat Alcover "va suposar unes pèrdues econòmiques per a l'entitat de més de 100 milions d'euros" i ha recordat que el portaveu del PSIB "formava part d'aquests òrgans de direcció en representació de l'Ajuntament de Palma".

La formació també ha recalcat que "Ciutadans ja va demanar en el seu moment la creació d'una comissió d'investigació sobre Sa Nostra", però la petició "va ser bloquejada pel vot negatiu conjunt del PP i el PSOE". "Ara entenem per què ni uns ni altres volien que hi hagués llums i taquígrafs amb relació a la fallida de l'entitat", conclou Pericay.

stats