Balears 03/10/2017

El PP exigeix la dimissió de Vidal per la tractorada i l'acusa d'estar "carregant-se l'activitat agrària"

El conseller critica "els escopeters" i assegura que "el món rural de les Balears poc té a veure amb els toros"

Carmen Buades
2 min
El conseller Vicenç Vidal, aquest dimarts al Parlament.

PalmaEl Partit Popular ha demanat aquest dimarts al conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, que dimiteixi després de la protesta de caçadors, defensors de la tauromàquia i cavallistes del cap de setmana passat. El diputat Antoni Camps l'ha acusat d'anar "en contra del sentit comú" i de gestionar "en contra" d'aquests col·lectius per haver augmentat les zones ZEPA, aprovar la nova Llei de benestar animal (evitant la mort dels bous a les corregudes) i limitar el pas dels cavalls per la zona protegida de sa Canova d'Artà.

"Us voleu carregar la caça, les corregudes de bous, us estau carregant l'activitat agrària", ha assegurat Camps, qui considera que les actuacions de la Conselleria de Medi Ambient en aquest sentit s'han fet "per beneficiar determinats sectors" dels partits que donen suport al Govern i en contra de la "llibertat" de caçadors, agricultors, cavallistes i taurins.

El conseller, per part seva, ha defensat les seves polítiques i ha retret al PP que "no és un bon dia per xerrar de llibertats" a la seva bancada, referint-se a la repressió policial durant la realització del referèndum de Catalunya. Vidal ha assegurat que la Conselleria ha "defensat el món rural davant el Ministeri", que no volia aplicar el protocol de contenció amb la 'Xylella fastidiosa'.

Les crítiques a la ministra Isabel García Tejerina (i a les visites del president del PP balear, Biel Company, al Ministeri) han anat enfocades també cap a la retirada d'ajudes al sector dels ametllers i la falta de subvencions als afectats per les inundacions del temporal de l'hivern passat.

"El món rural de les Balears poc té a veure amb els toros", ha assegurat Vidal, qui també ha criticat part dels manifestants de dissabte, que reclamaven frenar la creació de zones ZEPA: "No són caçadors, són escopeters", ha dit.

stats