Balears 10/11/2016

El PP qualifica els pressupostos del Consell de Mallorca de "gran mentida"

Presentaran una esmena a la totalitat perquè no són uns comptes "reals"

Ara Balears
1 min
Mauricio Rovira en un ple del Consell. / I. BUJ

PalmaEl Partit Popular considera que, amb els pressupostos del 2017, el Consell de Mallorca està "venent una gran mentida". El líder dels populars a la institució insular, Mauricio Rovira, ha criticat aquest dijous "la filosofia" dels comptes, ja que assegura que l'increment pressupostari neix de la pujada d'impostos del Govern –una política que, segons el PP, perjudica la ciutadania.

El fet que no hi hagi una partida específica per al rescat del túnel de Sóller fa que Rovira asseguri que no són uns pressupostos "reals". Si bé el conseller insular d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet, va explicar ahir que el Consell té capacitat financera per assumir el cost del rescat, el PP denuncia que "no s'especifiqui d'on sortirà la partida amb què l'equip de govern pretén executar-lo".

Rovira també ha criticat que els comptes del 2017 fan creure que "ens sobren els doblers" quan, en realitat, s'està fent "engreixar" l'estructura del Consell sense assegurar que, amb vista als propers anys, aquest finançament extra estigui assegurat. Per això, el PP presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos, més enllà de les esmenes a partides concretes.

stats