Balears 14/12/2016

Podem farà el seguiment del Pla d'infraestructures educatives

S'ha arribat a un acord per retirar l'esmena a la totalitat dels pressupostos de l'IBISEC. Educació presentarà aquest dijous el pla, que abastarà dues legislatures

Martí Gelabert
2 min
Els diputats de Podem, Salvador Aguilera i Laura Camargo, amb el conseller d'Educació, Martí March, i el director general Antoni Morante

PalmaEl grup parlamentari Podem i la Conselleria d'Educació han escenificat aquest dimecres l'acord assolit perquè els morats retirin l'esmena a la totalitat presentada al pressupost de l'IBISEC. La demanda principal de Podem era tenir accés al Pla d'infraestructures de centres educatius que el Govern ha desenvolupat i que fins a aquest dijous no serà presentat. "És un pla exigible", ha explicat la portaveu de Podem, Laura Camargo. I ho ha corroborat el conseller d'Educació, Martí March. Camargo també ha explicat que es duran a terme reunions periòdiques entre el grup parlamentari i el Govern per passar revista a les actuacions realitzades i per analitzar si el pla d'infraestructures s'està complint o no.

Encara no s'han donat dades i els dos polítics han reiterat que la transparència serà un dels punts forts d'aquest pla, que gestionarà les obres en centres educatius durant dues legislatures (2016-2023). Dijous es publica a la web de la Conselleria i serà presentat als mitjans. També s'ha escenificat com Podem i el Govern han 'signat les paus', després de mesos de 'xocs' en matèria educativa.

Un dels primers caramels per calmar la situació va ser la inversió extraordinària de quatre milions d'euros a l'IBISEC, que es va fer efectiva divendres passat en un acord al Consell de Govern. Ara, Podem ha aconseguit el seu propòsit: "La retirada de l'esmena suposa el fet que tenim un pla sòlid", ha explicat Camargo. La portaveu de Podem ha assegurat que, en principi, tots els diputats donaran suport als pressupostos del Govern. Ara bé, la situació interna de crisi al partit no deixa aclarir dubtes.

Negociacions

El conseller March ha volgut destacar que s'ha arribat de manera "fàcil" a aquest acord. L'enganxada entre el diputat de Podem, Salvador Aguilera, i March en la presentació dels pressupostos a la comissió d'Hisenda del Govern, o la mateixa esmena a la totalitat a l'IBISEC, fan dubtar del caire pacífic d'aquestes negociacions. Ara bé, Camargo ho ha considerat un "èxit" i "molt positiu haver arribat fins a aquest punt". Per March, els 20 milions d'euros que es destinaran el 2017 per a inversió en infraestructures ja demostren l'apropament de les dues "voluntats polítiques". "Ha estat fàcil en el punt de vista d'arribar a l'acord. No crec en les negociacions sense problemes", ha seguit March.

Aquest dijous es resoldran els dubtes sobre les actuacions de la Conselleria. Per a aquesta legislatura, un dels objectius, també assolits amb Podem, és eliminar el 70% dels barracons. En aquest tema, també s'han deixat entreveure diferències –lingüístiques, si més no. "Jo preferiria anomenar-los aules modulars", ha dit March, mentre que Camargo ha respost de seguida que ella és "de menys eufemismes".

stats