Sense acord: els pilots d'Air Europa aniran a la vaga del 30 de juliol al 2 d'agost

Protesta per les cessions de mitjans i personal a favor d'Aeronova

El sindicat de pilots Sepla a Air Europa ha presentat formalment la convocatòria d'una vaga de 4 dies des de les 00.00 h del 30 de juliol fins a les 23.59 del 2 d'agost com a mesura de protesta per les cessions de mitjans i personal que, denuncien, s'estan fent a Aeronova.

El passat 8 de juliol el sindicat de pilots ja va avançar la seva intenció de convocar una vaga de 4 dies entre finals de juliol i començament d'agost, encara que confiaven arribar a un acord amb l'aerolínia que evitàs aquesta situació, una cosa que no ha estat possible.

Els pilots han optat per aquesta via com a mesura de protesta davant les cessions de producció que, asseguren, està fent Air Europa a favor d'Aeronova, que deriven part de la seva flota Embraer 190 de mig radi a aquesta aerolínia de baix cost. Una situació que comporta un perjudici professional, laboral i econòmic per als pilots d'Air Europa.

Per altra banda, l'empresa ha assegurat que està fent tot el possible perquè els clients no es vegin afectats per la vaga i ha demanat disculpes. A més, el comunicat d'Air Europa assegura que la creació de la nova línia no perjudicarà als pilots.

Pel que fa als serveis mínims, la companyia assegura que farà esforços per a que es complesquin els que decreti el Ministeri de Foment. Així mateix ha recordat que en altres ocasions els serveis mínims han blindat els vols transoceànics, els interilles i els de Balears i Canàries amb la península.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF