Unes 200 persones es concentren a Palma per donar suport al procés sobiranista

Les entitats organitzadores diuen "Sí a la República Catalana" per la seva "mobilització democràtica implacable"

Al voltant de 200 persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça Major de Palma per dir, "des de Mallorca, sí a la República Catalana" i donar suport al procés sobiranista català. En una concentració marcada per l'aprovació ahir de la Llei del referèndum al Parlament de Catalunya, les entitats organitzadores han reivindicat la importància de la "mobilització democràtica implacable" que suposa el procés.

En una concentració que ha tingut l'assistència de diversos càrrecs de MÉS i membres de la plataforma Avançam pel dret a decidir, s'ha criticat l'actuació del govern central i de les "clavegueres de l'Estat" davant l'actuació del Parlament català, que ahir, amb paraules de Margalida Seguí, vicepresidenta d'Avançam, va suposar "una fita en la història de la dignitat dels pobles".

A l'acte també han participat Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear; Tòfol Soler, president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, i Agnès Ambrós, qui ha advertit que les urnes es posaran el proper 1 d'octubre perquè la "convicció" democràtica és tan forta que "no aturaran la noble causa d'escollir el nostre destí".

Ambrós ha assegurat que "aquest procés d'independència comença al Principat i es completa amb el País Valencià, la Catalunya Nord i cada una de les Illes", motiu pel qual "ens toca ser-hi" ara donant suport i, arribat el cas, demanar-ne de tornada per impulsar el procés sobiranista a les Illes.

La concentració ha finalitzat amb la interpretació de 'La Balanguera', 'Els Segadors' i 'La Muixeranga', després que l'escriptor Antoni Serra Bauçà llegís el manifest que les entitats organitzadores havien preparat.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF