CAS CURSACH
Balears 17/07/2017

El jutge cita a declarar Gijón i Rodríguez

Manuel Penalva els atribueix delictes contra la salut pública i suborn

Anna Schnabel
2 min
Un testimoni més assenyala Gijón i Rodríguez per la seva presumpta implicació en festes en què haurien regnat la droga, serveis sexuals gratuïts i intercanvis de favors

PalmaL'exdiputat del PP Álvaro Gijón i l'exconseller d'Interior José María Rodríguez han estat citats a declarar pel jutge del cas Cursach per aquest dijous, a partir de les 10 hores. Ho faran en qualitat d'investigats en la mediàtica causa de la presumpta xarxa corrupta entre policies, funcionaris i polítics. El jutge els atribueix delictes contra la salut pública i suborn.

La citació respon a les declaracions de la ja famosa testimoni protegida del cas que va assenyalar els expolítics del Partit Popular per haver participat, suposadament, en festes en les quals abundaven serveis de prostitució gratuïts i drogues pagades per Cursach.

La testimoni, que ha declarat de nou aquest dilluns en el primer judici oral del cas, va narrar als investigadors de la causa tota mena d'històries escabroses. Per exemple, va assegurar que Rodríguez i Gijón haurien participat en aquestes orgies en les quals el magnat, un dels màxims beneficiaris de la xarxa corrupta, hauria aportat cocaïna i dones en situació de prostitució.

Cal recordar que les polèmiques declaracions d'aquesta testimoni protegida van acabar comportant la detenció dels pares i el germà de Gijón, si bé el polític en cap moment va plantejar-se dimitir perquè sempre ha defensat la seva innocència i va acusat la testimoni de mentir deliberadament. No obstant això, va haver de cedir el seu escó al PP i, des d'aleshores, seu al Parlament amb la resta de membres del grup mixt. Rodríguez, per part seva, també ha negat sempre les acusacions.

stats