Una teranyina corrupta de policies, funcionaris i polítics

L’espiral delinqüencial acabà esquitant la Patrulla Verda i el Partit Popular

El setembre del 2013 va tenir lloc un escorcoll que va capgirar el quarter de Sant Ferran de la Policia Local per la presumpta filtració dels exàmens d’accés al cos. A mesura que la investigació va anar avançant, va evidenciar-se que per mitjà d’aquestes irregularitats es pretenia crear un organigrama corrupte des de la base fins al cim de la piràmide delinqüencial per tal de poder actuar “amb absoluta impunitat” convertint les diferents unitats policials en instruments en benefici d’interessos de tota mena. El cas acabà fent passar pels jutjats una llarga llista de testimonis protegits que afirmaven que alguns dels policies imputats en la causa freqüentaven els establiments, amb consumicions i serveis gratuïts, i també desenvolupaven tasques de vigilància i seguretat als locals.

Polítics sota sospita

El maig del 2015 s’activaren de nou les alarmes en sortir a la llum que alguns batles de Mallorca acudien a “orgies sexuals” que organitzaven empresaris esmentats al sumari. Els assistents a les festes sexuals consumien tota mena de serveis sense pagar a una sala privada del Table Dance de la Platja de Palma. Durant les compareixences davant el jutge, diverses dones varen relatar que varen ser obligades a mantenir relacions sexuals amb alguns dels empresaris que hi estaven implicats.

L’espiral delinqüencial acabà esquitxant el cap de la Patrulla Verda de la Policia Local de Palma, Gabriel Torrens, i finalment acabà assenyalant l’aleshores president del PP de Palma, José María Rodríguez, qui, segons diversos testimonis, també s’hauria beneficiat de serveis gratuïts de prostitució vinculats a la presumpta trama. De fet, el jutge Penalva acabà acusant Rodríguez de ser “l’artífex a l’ombra de l’organigrama corrupte” i apuntà que l’expresident hauria pretès envoltar-se d’un grup d’agents als quals hauria facilitat la col·locació i l’ascens en l’escalafó de la policia.

El sumari apunta que aquests agents mantenien reunions per tal de preparar aquestes maniobres amb el president del PP de Palma a la seu del Partit Popular, fet que acabà saldant-se amb la dimissió del polític. Els agents implicats també es reuniren amb el diputat del PP i regidor de Cort Álvaro Gijón. El setembre de l’any passat, Gijón va ser citat com a investigat, sota la sospita que hauria volgut crear una unitat policial pròxima al PP. Arran de l’aixecament parcial del secret de sumari, es va conèixer que el regidor també hauria format part de les esmentades reunions. “Mentre hi hagi ‘el Enano’ a Cort, a nosaltres no ens tocaran”, assegurà un dels policies investigats en referència a Gijón.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF