Balears 29/05/2017

Garrotades a Company per menysprear Armengol davant Rajoy

El PSIB l'acusa de fer "camorrisme polític" i El Pi assegura que "sent vergonya" per la "prepotència" del president del PP

Jaume Vinyas
2 min
El president del PP, Biel Company, amb el president espanyol, Mariano Rajoy, aquest passat dissabte, a Inca.

PalmaLa intervenció de Biel Company en el congrés del PP de Mallorca, realitzat dissabte a Inca, encara crea debat. El PSIB i El Pi han censurat les paraules del president del PP, qui va recomanar al president espanyol, Mariano Rajoy, que no prestàs atenció a la presidenta Francina Armengol i va dir que ja se n'encarregaria ell.

"Nosaltres seguirem a la nostra, sense fer camorrisme de bar, sense baralla i amb respecte, sense dir a Rajoy que pot continuar ignorant les necessitats dels ciutadans de les Illes", ha assenyalat el diputat socialista Damià Borràs, qui, tot i celebrar que l'augment del descompte "és una notícia positiva", ha lamentat que "no és fruit de la preocupació de Rajoy per les necessitats de Balears sinó que ens ha tocat de carambola i és fruit d'un xantatge polític". En aquest sentit, la coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha criticat també que el nou descompte "és gairebé com una almoina" en comparació amb el que recapta Aena als tres aeroports balears.

El president d'El Pi, Jaume Font, també s'ha mostrat molt crític amb Company. "Amb aquesta 'xuleria' i prepotència, no es pot anar pel món", ha assenyalat. A més, ha assegurat que sentia "vergonya" per una intervenció que ha definit com una "desil·lusió i un cop baix als que ens dedicam a la política i a tota la ciutadania de les Balears". "Cañellas (l'expresident del PP, Gabriel) torejava molt millor Felipe González, hi havia més nivell", hi ha afegit.

Per la seva banda, el secretari general de Podem, Alberto Jarabo, ha assegurat que “fins i tot gent del PP està dient que Company està més guapo calladet, com fa al Parlament”. La formació dels cercles considera un “menyspreu per a Balears” que Rajoy anunciàs l'increment del descompte en un acte de partit i que es negàs a reunir-se amb Armengol. “El que ha de fer Rajoy és parlar amb el Govern de Balears d’aquesta manera que és democràtica i no fer anuncis que van en contra del que s’ha aprovat al nostre Parlament per unanimitat, que és la tarifa màxima”, ha assegurat.

Des de Ciutadans, el portaveu parlamentari, Xavier Pericay, ha titllat les declaracions de “sortida de to, fruit de l'eufòria del moment”. “Es una ocurrència dirigida als que hi eren davant. És evident que el Govern ha de negociar amb l'executiu de l'Estat”, hi ha afegit.

Prohens: “Són uns perdedors”

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, ha destacat “com de malament ha caigut al Govern” l'anunci de Rajoy i ha recomanat a Armengol que, “si vol penjar-se medalles, que es presenti als Jocs Olímpics”. “És un govern de perdedors, incapaços de reconèixer quan una cosa és bona si ve des del PP”, hi ha afegit.

Prohens ha qualificat de “molt trista” la reacció del Govern i ha acusat Armengol de “fer de tot una lluita partidista i un 'Madrid ens mata”. Finalment, ha qualificat de “paradoxal” que la presidenta reclamàs lleialtat institucional a Rajoy. “Ella no sap què és la lleialtat ni ho ha sabut mai”, ha conclòs.

stats