Balears 13/10/2014

Palma Springs, el macrocentre de les Fontanelles, espera més de 10 milions de visitants anuals

L'espai comercial obrirà la tardor de 2016 amb la presència de totes les marques d'Inditex, un Alcampo i un multicine de 12 sales

Ll. P.
2 min
La satisfacció durant la presentació ha estat evident. / ISAAC BUJ

PalmaEl macrocentre comercial que s'ubicarà a la zona humida de les Fontanelles, a la Platja de Palma, espera rebre més de 10 milions de visitants anuals una vegada que s'obri al públic la tardor de 2016. El projecte, amb el nom Palma Springs, ha estat presentat aquest dilluns una vegada que ha rebut tots els permisos de les autoritats perquè les obres comencin abans de final d'any, encara que els treballs d'urbanització fa mesos que estan marxa, tot i les advertències de perill mediambiental. El president del Govern, José Ramón Bauzá, i el batle de Palma, Mateu Isern, han presidit l'acte amb els promotors com a mostra de suport institucional a aquest projecte, que preveu una inversió d'uns 225 milions d'euros i la creació d'uns 5.000 llocs de feina directes i indirectes.

L'empresa d'inversió francesa Unibail-Rodamco ha fet ara seu el projecte impulsat des de fa més d'una dècada per promotors hotelers de la Platja de Palma, i que fins ara havia trobat entrebancs pel seu fort impacte ambiental a la zona humida i pels greuges que pot patir el petit comerç i l'oferta complementària de la Platja de Palma. El centre comercial tindrà una superfície de fins a 70.000 metres quadrats i més de 200 locals comercials. Hi haurà el gegant tèxtil Inditex, que ha arribat a un acord amb els promotors per ser-hi present amb les seves vuit marques comercials, des de Zara fins a Massimo Dutti, de la mateixa manera que ho ha fet Mango. Palma Springs també acollirà una gran superfície d'Alcampo i un multicine de Cinesa amb 12 sales. També hi haurà oferta de restauració –35 restaurants tematitzats–, d'oci nocturn i un mercat gastronòmic.

El conseller delegat de Ruibal-Rodamco, Christophe Cuvillier, ha manifestat que també es vol disposar d'"actors locals" per a la posada en marxa del projecte, tant en la construcció com en els locals que hi haurà després, conscient de l'oposició que té d'entrada el macrocentre per part de les patronals del comerç de Mallorca. Ha assegurat que Palma Springs contribuirà al projecte de reforma de la Platja de Palma i ha arribat a dir que posarà la ciutat "en el mapa de destinacions de compres més avantguardistes d'Europa". La construcció és obra de l'arquitecte Ignacio Vicens, que ha dit que el macrocentre serà un "referent" arquitectònic amb "formes colorides i orgàniques" que "inevitablement" recorden l'artista Joan Miró. Respecte de la resta de la zona humida de les Fontanelles que no serà afectada per la construcció, unes 20 hectàrees, han dit que el projecte "la posarà en valor".

stats