Balears 09/02/2017

Palma ja és oficialment Palma

L'Ajuntament ha rebut la notificació amb què es procedeix a la modificació en el Registre d'entitats locals de la denominació del municipi de Palma de Mallorca, que a partir d'ara serà Palma

Ara Balears
2 min
Cort congela l'IBI residencial i l'augmenta als immobles de més valor

PalmaMentre el Consell de Mallorca treballa perquè l'aeroport de Son Sant Joan es digui 'Ramon Llull', el nom de Palma ja és oficial.

Segons una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha rebut aquest dijous la notificació oficial a través de la qual es procedeix a la modificació en el Registre d'entitats locals de la denominació del municipi de Palma de Mallorca, que a partir d'ara es dirà Palma.

La Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Ens Locals del Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials ha remès a Cort l'escrit que notifica oficialment el registre del canvi de denominació.

El PP recuperarà el 'de Mallorca' per al turisme

Després que l'Ajuntament de Palma aprovàs la recuperació del topònim de la ciutat, fa més d'un any, la ratificació havia de passar pel Parlament. En aquell moment, l'aleshores regidor de Cultura, Miquel Perelló, va afirmar que aquest tràmit conclouria en un termini màxim de dos mesos per "recuperar, no canviar, el nom que tota la vida ha tingut aquesta ciutat".

Van passar deu mesos, fins arribar al novembre, fins que la majoria parlamentària d'esquerres aprovà la reforma de la Llei de capitalitat en què es recuperava el topònim 'Palma', una decisió que va lamentar el diputat del PP Álvaro Gijón per la manca de voluntat d'entesa dels partits del Pacte, ja que els populars defensaven mantenir el nom oficial de 'Palma de Mallorca'.

Gijón, però, va assegurar que, si el PP torna a les institucions, recuperaran 'Palma de Mallorca' per a la promoció turística i també per a la comunicació oficial amb l'Estat.

stats