El Consell de Mallorca demana a Cort i al Govern que defensin el nom d''Aeroport Ramon Llull'

La institució insular insta l'Ajuntament de Palma, el Parlament i el Govern a assumir i defensar el canvi de nom, que depèn de l'Estat

El Consell de Mallorca dona suport que l'aeroport de Son Sant Joan sigui l'' Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca'. En el ple celebrat aquest dijous, la institució insular ha aprovat la declaració institucional en què insta l' Ajuntament de Palma, el Parlament de les Illes Balears i el Govern a assumir i defensar la proposta de batejar l'aeroport amb el nom del filòsof i escriptor mallorquí.

Les raons esgrimides són que “el transport aeri és decisiu en el nostre progrés econòmic, ja que el 90% dels visitants arriba per aquesta via”, i que “la immensitat de la seva figura, com la internacionalitat de la seva obra i la seva vida, ens obliga a complementar la feina feta amb una major projecció exterior”, explica el Consell en un comunicat.

S'espera, amb aquest canvi, una transformació de la imatge que es projecta de la nostra illa: “Ajudaria a la feina que es fa per rompre amb la imatge turística de la Mallorca de només sol i platja, mostrant i demostrant als que ens volen visitar i als que ens visiten que tenim una cultura riquíssima”. Aquesta reivindicació, ja la va presentar el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, qui va posar com a exemples d'aquesta iniciativa ciutats com Florència, Pisa i Palerm, les quals han rebatejat els seus aeroports amb els noms d'Amerigo Vespucci, Galileo Galilei i Falcone i Borselino, respectivament.

El ple del Consell proposa i demana que l'anomenat 'Aeroport de Palma de Mallorca' rebi el nom d''Aeroport Internacional Ramon Llull Palma-Mallorca' i proposa als ajuntaments (sobretot al de Ciutat), al Parlament, a l'Executiu balear i a totes les institucions interessades que assumeixin i defensin aquesta proposta davant l' Estat, que és qui decidirà si es realitza o no el canvi de nom de l'aeròdrom.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF