Ensenyat registra la proposta de batejar Son Sant Joan com a “Aeroport Ramon Llull”

El president del Consell de Mallorca considera que el canvi rompria la imatge de Palma com a destinació de sol i platja

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha adreçat a la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, per demanar-li suport en l'objectiu de canviar el nom de l'aeroport de Son Sant Joan per Aeroport Ramon Llull.

La decisió depèn de l'Estat i el president insular cerca la unitat de totes les administracions balears per poder aconseguir el vistiplau de Madrid.

En un escrit registrat al Parlament, Ensenyat argumenta que amb el canvi de nom "rompríem amb la imatge exclusivament turística de la Mallorca de sol i platja" i "mostraríem als qui ens visiten i als qui ho volen fer que tenim una cultura riquíssima". En aquest sentit, posa els exemples de ciutats com Florència, Pisa i Palerm, que han rebatejat els seus aeroports amb noms com els d' Amerigo Vespucci, Galileo Galilei i Falcone i Borselino, respectivament.

El president insular destaca que "unir l'edifici més important de la contemporaneïtat amb el mallorquí més universal és una bona mostra de la Mallorca del segle XXI, que ofereix tradició i modernitat a parts iguals". En aquest sentit, considera que la iniciativa complementaria les celebracions amb motiu del 700è aniversari de la mort del "nostre savi més preclar", tal com el descriu Ensenyat.

Per saber-ne més: Ramon Llull, un visionari que va predir la nostra època

Els actes que s'han duit a terme al llarg de l'any, considera, "han estat, ho hem de reconèixer, d'una dimensió més aviat interna, encara que necessària". Per tant, i per evitar "el que de vegades passa amb els aniversaris: festes passades, coques menjades", Ensenyat anuncia que el Consell vol promocionar la creació d'una Ruta Cultural Europea Ramon Llull, que implicaria fins a nou estats: Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Xipre, Turquia, Israel, Tunísia i Algèria.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF