Cort

Cort dóna llum verda a 'Palma' com a nom oficial

El ple de Cort ha aprovat recuperar el topònim de Palma en lloc de Palma de Mallorca

La sessió plenària de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous, entre altres mesures, la recuperació del topònim de la ciutat, Palma. Aquesta ratificació ha de ser traslladada ara al Parlament de les Illes Balears per a l'aprovació definitiva. Segons el regidor de Cultura de Cort, Miquel Perelló, s'espera que el tràmit conclogui en un termini màxim de dos mesos, perquè "es pugui recuperar, no canviar, el nom que tota la vida ha tingut aquesta ciutat".

Aquesta proposta ha estat presentada per l'equip de govern del Consistori de Palma i formava part d'una de les iniciatives plantejades des del principi de legislatura. Recordam que l'anterior govern del PP de Cort va modificar el nom de Palma per Palma de Mallorca, fet que va suscitar diverses crítiques per part dels partits que ara lideren l'Ajuntament.

El regidor de Cultura, Miquel Perelló, ha explicat que la proposta es va plantejar al mes d'octubre durant la comissió de toponímia de Cort, en la qual es va proposar dur-la a ple amb la finalitat de "reprendre el nom oficial de Palma". Llavors, es va sol·licitar un informe a la Universitat de les Illes Balears, al cronista del Consistori, al secretari del ple, i es va aprovar el canvi en la junta de govern i, aquest dijous, ha estat confirmat en sessió plenària.

Perelló ha afegit que Palma "és el nom genuí i de toponímia de la ciutat, sempre ha estat Palma des de la vinguda dels romans". El regidor considera que l'anterior govern municipal del Partit Popular va fer el canvi a Palma de Mallorca "amb una finalitat turística" i per als que no són "pròpiament de les Illes".

Per la seva banda, des del Partit Popular lamenten que l'Ajuntament "continuï enquistat en el passat i al·lega la tradició per justificar el canvi de nom". El representant de Ciutadans, Josep Lluís Bauzá, ha afirmat que "l'equip de govern sembla no entendre les dificultats que el nom de Palma té fora de les Balears". A més, el regidor d'Igualtat i Joventut, Aligi Molina, de Som Palma, ha criticat el popular Javier Bonet per "insultar la gent de Ciutat" dient que el canvi de nom o defensar els drets dels animals "són dois".

 

EDICIÓ PAPER 28/03/2020

Consultar aquesta edició en PDF