Balears 05/04/2017

Palma vol declarar 'non gratum' el bus transfòbic d'Hazte Oír

L'Ajuntament instarà la Fiscalia a estudiar si la seva arribada pot representar un delicte d'odi, en cas que circuli pels carrers de Ciutat. Les sancions podrien ser d'entre 3.000 i 30.000 euros

Martí Gelabert
1 min
L'autobús transfòbic d''Hazte Oir'

PalmaL'equip de govern municipal de Palma ha decidit elevar al ple del mes d'abril una proposta de declaració institucional per declarar 'non gratum' el bus transfòbic d'Hazte Oír, que preveu arribar a l'illa el 2 de juny. "Entenem que el seu missatge d'odi no pot transitar pels nostres carrers", ha denunciat el regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina.

Si es produís la visita, l'Ajuntament demanaria a l'Oficina del Defensor del Menor i a la Fiscalia si la seva arribada podria suposar un delicte d'odi. El bus "requereix un rebuig màxim per part de l'Ajuntament", ha apuntat Molina.

Com rebries l'autobús d'Hazte Oír?El regidor també ha recordat que el Govern aprovà la llei contra la LGTBIfòbia, en la qual es preveuen sancions per missatges d'odi. En aquest cas, es faria arribar a la Conselleria de Presidència la informació necessària perquè apliqui les sancions econòmiques recollides.

En aquest sentit, la portaveu de Podem al Parlament, Laura Camargo, ha detallat aquest dimecres que aquestes sancions podrien ser d'entre 3.000 i 30.000 euros.

A més, Cort estudiarà a través de quines ordenances pot intentar evitar que el bus transfòbic circuli per la ciutat.

stats