Balears 27/12/2016

Més reserves per Cap d'Any als restaurants de Menorca

Les previsions apunten a una despesa per comensal d'entre 50 i 60 euros. Als restaurants amb més tradició s'ha incrementat la demanda

Iván Martin
1 min
Un dels restaurants ubicats a Mercadal.

MaóLes reserves pel sopar de Cap d'Any a Menorca han augmentat lleugerament respecte a l'any passat. El bon comportament de l'economia és la principal causa d'aquesta pujada, que s'ha registrat en aquells establiments que de manera tradicional acullen l'esperada celebració.

Entre els municipis menorquins destaca Ciutadella. L'entrada de doblers que representa aquest dia per al sector permet afrontar amb garanties el primer trimestre de l'any nou. A més a més, tal com assegura el president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, dependent de la CAEB, José Bosch, "a Ciutadella, a part de la tradició de sortir per Cap d'Any, cada cop són més les famílies que encarreguen els plats per dur a domicili".

Bosch recorda que, "a diferència de la zona de Maó, a Ponent els dinars o sopars d'empresa, o els àpats de Nadal, no són tan habituals als restaurants". En qualsevol cas, la mitjana per comensal per a dia 31 de desembre se situa al voltant dels 60 euros, una xifra que variarà en funció de l'establiment elegit. De fet, a causa de la crisi econòmica, el sector es va veure obligat a reajustar els preus. Enguany, la tendència és apujar, lleugerament, el preu per client.

Una altra zona que cal destacar a Menorca és la dels restaurants del centre de l'illa. Especialment aquells ubicats al Mercadal. Ara com ara, queden poques taules per poder gaudir-hi del darrer sopar de l'any. L'aposta gastronòmica del municipi i la seva centralitat són factors que agraden a un públic que és conscient del potencial al capdavant dels fogons que ostenta el poble.

stats